Užice: Biće para za završetak investicija

Budžet 2,5 milijarde

Užice: Biće para za završetak investicija

Srbija -
Kroz budžet za narednu godinu biće pokriveni i nasleđeni dugovi od skoro 400 miliona dinara, a svi započeti projekti biće završeni, kaže član Gradskog veća za budžet i finansije Zoran Adžić

UŽICE - Budžet grada Užica sledeće godine biće oko 2,5 milijarde dinara, koliko je približno nakon rebalansa iznosio i ovogodišnji, odlučeno je na današnjoj sednici Skupštine grada.Član Gradskog veća za budžet i finansije Zoran Adžić rekao je za Tanjug da je budžet restriktivan i realan."Kroz budžet za narednu godinu biće pokriveni i nasleđeni dugovi od skoro 400 miliona dinara, a svi započeti projekti biće završeni", kaže Adžić.

On ističe da je za oblast socijalne politike u budžetu planirano 69 miliona dinara,od čega za brigu oporodici 5 miliona dinara.

"Po prvi put ćemo organizovati letovanje na moru za najsiromašniju decu, a učestvovaćemo i u subvencionisanju programa veštačke oplodnje", kaže Adžić.

U narednoj godini u investicije i opremu u užičkim školama biće uloženo 30 miliona, za vrtić 180 miliona, 5 miliona za nastavak projekta integrisanog univerziteta i 16 miliona dinara za stipendiranje najboljih đaka i studenata.

Po Adžićevim rečima značajna sredstva biće i sledeće godine izdvojena za sport i ustanove kulture."Nastavićemo radove na rekonstrukciji Gradskog kulturnog centra i započeti radove na obnovi fasade Narodnog pozorišta.Dok je za programe u kulturi opredeljeno 16 miliona dinara i još 5 miliona dinara za pozorišni festival, Bijenale suve igle i Koloniju umetničke keramike u Zlakusi", ističe Adžić.

Budžetom za 2013.godinu planirano je i 50 miliona dinara za nastavk započetih radova na hali za školske sportove u Krčagovu, dečjeg vrtića na Pori, kao i za adaptaciju otkupljenog prostora za vrtić na Beloj Zemlji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track