Đaci u klupama uprkos prokišnjavanju

Valjevo

Đaci u klupama uprkos prokišnjavanju

Srbija -
Nastava u Osnovnoj školi "Vladika Nikolaj Velimirović" u Valjevu je skraćena, jer zbog topljenja snega krov prokišnjava, a deo školske zgrade je bez struje radi bezbednosti

VALJEVO - U Osnovnoj školi "Vladika Nikolaj Velimirović" u Valjevu nastava je skraćena, jer zbog topljenja snega krov prokišnjava. Deo školske zgrade je bez struje radi bezbednosti. Problem datira još od kada je škola sagrađena, pre 27 godina, a biće potrebno mnogo i novca i vremena da bi se trajno rešio.Osnovna škola otvorena je 1985. godine i prokišnjava od početka. Odgovorni projektanti "Energoprojekta" odlučili su da škola od 3.900 kvadrata ima veliki broj malih krovova pokrivenih eternitom. On se više ne proizvodi. Voda se zadržava između njih. U februaru ove godine u vreme obilnih snegova, problem je kulminirao.

"Dovijamo se na sve moguće načine, pokušavamo da bar završimo ovo polugodište kako treba. Međutim, uz nagoveštaj da će budžet biti usvojen, onda ćemo biti u situaciji da po fazama završavamo popravku. U narednih pet godina, nadam se da bismo mogli da završimo", navodi direktor OŠ "Vladika Nikolaj Velimirović Predrag Gojković.

Za trajno rešenje problema neophodno je preprojektovanje čitavog krova. To iziskuje ne samo novac, već i mnogo vremena.

"Za to su planirana sredstva u 2013. godini, da se uradi prva faza koja je neophodna da bi se svi nedostaci otklonili koji sada postoje na krovu", rekla je načelnica Gradske uprave za društvene delatnosti Jelica Stojanović.Za 676 đaka i njihove nastavnike u ovoj školskoj godini uslovi za rad teško da će biti bolji, ali bi im itekako značilo da problem počne da se rešava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja