Drugi dan iza lanca i katanca
Foto: Milen Djordjevic

Kuršumlija

Drugi dan iza lanca i katanca

Srbija -
Ovo je protivpravno lišavanje slobode. Celu noć smo bili zaključani, a u sali nemamo gde da obavljamo fiziološke potrebe, kaže ogorčeno Siniša Vacev

KURŠUMLIJA - Opštinska vlast u Kuršumliji zaključala je skupštinsku salu u kojoj od juče štrajkuju glađu Velislav Milosavljević i Siniša Vacev, koji su dobili otkaze u Turističkoj organizaciji odnosno Sportskom centru.

Štrajkači kažu da su štrajkom glađu hteli da iskažu svoj protest, što su iz političkih razloga ostali bez posla i da zaključavanjem sale lancem i katancem, smatraju da su lišeni slobode.

"Ovo je protivpravno lišavanje slobode. Celu noć smo bili zaključani, a u sali nemamo gde da obavljamo fiziološke potrebe. Mi tražimo da Opštinsko veće poništi svoju odluku kojom smo ostali bez posla", kaže ogorčeno Siniša Vacev kroz staklo i dodaje da ne može da veruje koliko je vlast bahata prema ljudima koji su ostali bez hleba.

Velislav Milosavljević kaže da je invalid i da u zaključanoj skupštinskoj sali gore nego u zatvoru.

"U zatvoru bih imao pravo na lečenje i tri obroka. Ovo je kazamat", kaže Milosavljević i dodaje da štrajkuje glađu kako bi ostvario svoje pravo da radi, a ne da vlast isteruje s posla sirotinju, kako bi napravili mesta za svoje političke istomišljenike.

Predsednik opštine Radoljub Vidić objašnjava da je skupštinska sala zaključana iz bezbednosnih razloga."Oni kad god požele da izađu, vrata će im biti otključana. Vrata smo zaključali da se nebi stvarala velika gužva i da u salu dolazi ko hoće. Štrajkače može da posećuje samo rodbina", kaže predsednik Vidić.

On dalje pojašnjava da nije tačno da su Vacev i Milosavljević dobili otkaze, već je Vacevu ponuđeno drugo radno mesto, što je on odbio a Milosavljević je prihvatio otpremninu.

Da podsetimo, Opštinsko veće je izlasalo nove sistematizacije u tri javna preduzeća i ustanova čiji je osnivač opština, kojima je predviđeno da 16 radnika dobiju otkaze uz otpremnine predviđene zakonom. Sa dvojicom štrajkača nalaze se još tri osobe koje im pružaju podršku.

ToaletU skupštinskoj sali ne postoji toalet, već se on nalazi u ulaznom holu zgrade opštine.

Kada je Vacev kroz staklo pozvao portira da mu otključa vrata kako bi otišao u toalet, portir mu je odgovorio da ključ nije kod njega i da sačeka da dođe njegov kolega da ga otključa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track