Vidić: Radnicima koji štrajkuju isplaćena otpremnina
Foto: M. Djordjevic

Kuršumlija

Vidić: Radnicima koji štrajkuju isplaćena otpremnina

Srbija -
Štrajk glađu dvojice članova DS i URS u zgradi opštine je politikanstvo pojedinaca, ocenio predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić i naveo da u toj zgradi niko nije zaključan

KURŠUMLIJA - Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić ocenio je danas da je štrajk glađu dvojice članova Demokratske stranke (DS) i Ujedinjenih regiona Srbije (URS) u zgradi opštine Kuršumlija politikanstvo pojedinaca i naveo da u toj zgradi niko nije zaključan.

U saopštenju predsednika opštine se navodi da je u proteklom periodu 1.000 radnika ostalo bez posla i da niko nije štrajkovao glađu.

Radni odnos prestao je za dvojicu radnika Turističke organizacije i Narodne biblioteke, kojima je isplaćena otpremnina, dok je za druge radnike urađen plan i program, a novom sistemataizacijom utvrđeno je da ne postoji potreba za njihovim radnim angažovanjem, navodi se u saopštenju.

Jednom od štrajkača, članu URS Siniši Vacevu, ponuđeno je radno mesto u komunalnom preduzeću "Toplica", dok je Velislavu Milosavljeviću isplaćena otpremnina, ističe se u saopštenju.

Vidić navodi da u zgradi opštine Kuršumlija niko nije zaključan i da porodice mogu da obiđu štrajkače, a ulaz je dozvoljen i novinarima i televizijskim ekipama.

Veća okupljanja, obezbeđenje neće dozvoliti, da bi se sprečile političke zloupotrebe, dodao je Vidić.

Milosavljević i Vacev štrajkuju glađu treći dan, u sali Skupštini opštine Kuršumlija zato što su otpušeni u skladu sa novom sistematizacijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track