DS: Obornik je vlasnik mandata
Foto: KURIR

Zrenjanin

DS: Obornik je vlasnik mandata

Srbija -
Bez saglasnosti odbornika Skupština grada mu ne može oduzeti mandat, kao sto je to učinjeno Goranu Kauriću (DS) i Tiboru Vašu (LSV), sopšteno iz Gradskog odbora DS u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Odbornik je vlasnik mandata i bez njegove saglasnosti mandat mu ne može oduzeti Skupština grada, kao sto je to učinjeno u Zrenjaninu Goranu Kauriću (DS) i Tiboru Vašu (LSV), sopšteno je danas iz Gradskog odbora DS u Zrenjaninu.

U saošstenju se navodi da je DS blagovremeno upozoravala vladajuću većinu koalicije SNS-SPS da je oduzimanje mandata odbornicima krivično delo.

Posle žalbe Upravnom sudu odbornička grupa DS će podneti i krivične prijave protiv predsednice Mandatne komisije Gordane Adamov, predsednika Skupštine grada Zrenjanina Radeta Bulajića i sekretara Skupštine Milana Mrkšića zbog, kako ocenjuju, nezakonitog oduzimanja mandata odborniku Kauriću, koji je nedavno imenovan za predsednika odborničke grupe.

Žalbu Upravnom sudu na odluku Gradske skupštine podneo je i odbornik Vaš.

Odbornička većina oduzela je madate Kauriću i Vašu na sednici 22. decembra, na predlog Mandatne komisije, a posle mišljenja dobijenog iz Ministrava regionalnog razvoja i lokalne smouprave i zahteva da se odbornici u roku od 24 sata opredele koju će funciju obavljati, što oni nisu učinili.

Kaurić i Vaš, kao bivši funcioneri primali su funkcionersku nadoknadu i odbornički dodatak od 6. jula, kada su smenjeni sa funkcija. Prilikom glasanja odbornici DS, LSV, SVM i SRS su napustili skupštinsku salu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track