Valjevo pomaže ugrožene i tokom praznika

Valjevo pomaže ugrožene i tokom praznika

Srbija -
Za decu iz hraniteljskih, kao i materijalno najugroženijih porodica, obezbeđeni su novogodišnji paketići koji će im biti podeljeni 29. decembra

VALJEVO - Grad Valjevo je u 2012. godini obezbedio iz budžeta pomoć za nabavku ogreva socijalno ugroženim porodicama, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Tokom oktobra izdvojeno je milion dinara za ogrev korisnicima materijalne pomoći Centra za socijalni rad "Kolubara", pa je tako 125 porodica dobilo po 8.000 dinara. Izdvojeno je i dodatnih 800.000 dinara za nabavku ogreva za 100 porodica, koje nisu bile korisnici te pomoći u oktobru.

Narodnu kuhinju svakodnevno koristi 500 najsiromašnijih Valjevaca, pa je iz budžeta obezbeđen novac za nabavku 4.000 gotovih konzerviranih obroka, koja će Crveni krst podeliti tokom vikenda i za predstojeće praznike.

Narodna kuhinja će, mimo dosadašnje prakse, svakodnevno raditi i tokom januara i februara 2013, a novac za te obroke obezbediće Crveni krst iz sopstvenih sredstava.

Za decu iz hraniteljskih, kao i materijalno najugroženijih porodica, obezbeđeni su novogodišnji paketići, koji će im biti podeljeni 29. decembra.

Te paketiće dobiće 200 mališana iz osetljivih kategorija stanovništva, kao i deca hospitalizovana na Dečijem odeljenju i Odeljenju dečije hirurgije Regionalne opšte bolnice u Valjevu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja