Vučević: Bulevar Evrope biće završen
Foto: Tanjug

Novi Sad

Vučević: Bulevar Evrope biće završen

Srbija -
Grad će nastaviti ovaj projekat i pored značajnih finansijskih problema posao će biti završen do sredine juna naredne godine, rekao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da će grad nastaviti projekat završetka izgradnje Bulevara Evrope i da će taj bulevar biti završen.

Vučević je, zajedno sa predsednikom Skupštine grada Novog Sada Sinišom Sevićem, direktorom Zavoda za izgradnju grada Goranom Višnjićem i direktorom JKP "Put" Darkom Radićem, obišao gradilište na kome su nastavljeni radovi na izgradnji Bulevara Evrope.

"Ovim obilaskom radova upućujemo jasnu poruku da će grad nastaviti ovaj projekat i da će i pored značajnih finansijskih problema posao biti završen", rekao je Vučević.

On je naglasio da će deonica bulevara na kojoj su nastavljeni radovi biti završena, ukoliko vremenski uslovi dozvole, do sredine juna naredne godine.

Na novinarsko pitanje da objasni kakvi su finansijski problemi, Vučević je odgovorio da se to odnosi na prethodne ugovore, odnosno da je nekome avansno isplaćen novac za izgradnju bulevara, a posao nije završen.

"Ne bih dalje govorio o tome, jer su već neki počeli da me proglašavaju i tužiocem i sudijom, krajnju reč neka daju istražni organi", zaključio je Vučević.

Direktor JKP "Put" Radić kazao je da se sada obavljaju radovi na spajanju konstrukcije nadvožnjaka.

"Nastavljamo radove na deonici koja nama pripada i koja je dužine 882 metra, na njoj treba da se izgradi i nadvožnjak čije sklapanje konstsrukcije je u toku", rekao je Radić, dodajući, da će ta deonica od 882 metra biti završena do juna 2013. Radovi na Bulevaru Evrope su nastavljeni ovih dana. Pre toga je bilo neophodno da se raskine ugovor sa preduzećem u vlasništvu Dušana Borovice koje je radilo na izgradnji bulevara.

Taj ugovor je, zahvaljujući inicijativi Zavoda za izgradnju grada i JKP "Put", raskinut početkom prošle nedelje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track