I SPS u vladajućoj koaliciji u Novoj Varoši

Novi sporazum

I SPS u vladajućoj koaliciji u Novoj Varoši

Srbija -
Socijalista Branislav Dilparić zamenio je Nikolu Jelića (NS) koji je nakon pet meseci od izbora razrešen dužnosti

NOVA VAROŠ - Lider lokalnih socijalista Branislav Dilparić izabran je kasno sinoć za predsednika Skupštine opštine Nova Varoš čime je i Socijalistička partija Srbije prišla vladajućoj koaliciji.Dilparić je zamenio Nikolu Jelića (NS) koji je nakon pet meseci od izbora razrešen dužnosti. On će, prema najavama, biti imenovan za pomoćnika predsednika opštine za investicije i komunalne delatnosti.

Nova vladajuća većina ima 20 od ukupno 27 odbornika, a pored osam odbornika sa liste SNS-DS S i četiri odbornika SPS, u njoj su još i tri odbornika GG "Novi ljudi za Novu Varoš", dva odbornika NS, kao i po jedan odbornik SDP, PUPS i URS.

Uz šest odbornika DS, u opoziciji je ostao i jedan od dva odbornika URS."Smatrali smo da zbog pozicije koju ima SPS u republičkoj vlasti treba da se prihvatimo odgovornosti. Zbog pritajenih tenzija koje su bile prisutne na zasedanju, mogao se steći utisak da mi nekoga silom smenjujemo i teramo, mada nije tako", rekao je Branislav Dilparić u prvom obraćanju odbornicima sa funkcije predsednika Skupštine.

Na sednici nisu saopšteni drugi detalji novog koalicionog sporazuma po kojima su socijalisti postali deo vlasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track