Budžet Paraćina u suficitu od 150 miliona dinara
Foto: KURIR

Za ne poverovati

Budžet Paraćina u suficitu od 150 miliona dinara

Srbija -
Godinu završavamo sa 100 odsto ostvarenih prihoda budžeta, što je neuobičajeno za mnoge opštine, istakao predsednik opštine Paraćin Saša Paunović

PARAĆIN - Budžet opština Paraćin će u 2012. godini imati suficit od 150 miliona dinara, što je tri puta više od planiranog, zahvaljujući odgovorno planiranim prihodima i dobrom kontrolom rashoda, izjavio je danas predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.Paunović je na konferenciji za novinare rekao da danas opština na računu budžeta ima oko 162 miliona dinara, a kada plati sve što treba na kraju godine će ostati suficit od 150 miliona.

"Mnogi su nas napadali da smo mnogo radili jer je bila izborna godina pa se više trošilo, kako oni kažu, nego što bi trebalo. Mi takvu godinu završavamo sa 100 odsto ostvarenih prihoda budžeta, što je neuobičajeno za mnoge opštine", istakao je Paunović.On je dodao da opština u ovom trenutku nikome ništa ne duguje.

Planiran je opštinski budžet za sledeću godinu od 1,25 milijardi dinara, kkoliko je iznosio i u 2012. Vladajuću većinu od 45 odbornika u paraćinskoj skupštini čini Demokratska stranka sa 23 odbornika, Koalicija "Svi za Paraćin" sa sedam, SPS sa četiri, URS sa šest i Koaliciha grupe građana "Pokret za selo i grad" i JS sa pet odbornika. Opozicija ima deset odbornika.

Paunović, koji je član DS-a, istakao je da je skupštinska većina stabilna i da ne postoji matematička mogućnost da se vlast formira po uzoru na republičku.

On je rekao da očekuje da se neki odbornici priključe vladajućoj većini, jer je to jedini način da utiču na odluke bitne za grad i sela, kao da i ne veruje da će biti "pritisaka sa republičkog nivoa" da se pravi drugačija većina u Skupštini Paraćina.

Paunović je potvrdio da je bilo pritisaka na odbornike, ali da su oni propali."Vidite da u Kragujevcu predsednik vladajuće političke stranke na nivou Srbije, koji ima poslanike u Skupštini i čini vladu Srbije, kaže da ima probleme sa lokalnim političarima koji pokušavaju da mimo zakona, kako on tvrdi, utiču na državne organe kako bi se menjali politički odnosi. Ne isključujem mogućnost da će biti takvih pokušaja zloupotrebe i u Paraćinu", rekao je Paunović.

On je napomenuo da u Paraćinu i stotinak opština u Srbiji postoje problemi plaćanja republičkih obaveza prema lokalnim vlastima za lokalne projekte, ali je ocenio da je to razumljivo jer u budžetu nema para.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track