Prva dama plakala na podeli paketića deci bez roditelja
Foto: Rojters

Bela Crkva

Prva dama plakala na podeli paketića deci bez roditelja

Srbija -
Na kraju priredbe suprugu predsednika Srbije Dragicu Nikolić iznenadio jedan od mališana koji joj je pritrčao sa poklonom u ruci i rekao: "Ovo je od nas za vas", što ju je rasplakalo

BELA CRKVA - Supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić posetila je danas Dom za decu i omladinu "Vera Radivojević" u Beloj Crkvi i mališanima podelila paketiće za predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Paketiće za 44 štićenika ove ustanove obezbedila je firma "Pajlot toj".

Nikolićeva je sa domaćinima obišla dom i upoznala se sa uslovima u kojima deca žive i rade, a druženje s decom nastavila i na zajedničkom ručku posle podele paketića.

Deca su za goste priredila kratku prikladnu priredbu u kojoj su odrecitovali nekoliko pesmica Duška Radovića.Na kraju priredbe prvu damu Srbije iznenadio je jedan od mališana koji joj je pritrčao sa poklonom u ruci i rekao: "Ovo je od nas za vas".

Nikolićevu je rasplakao ovaj gest i gostoprimstvo mališana i kroz suze im je poželela srećnu Novu godinu, ali i da se u životu ničega ne stide i da se trude da ostvare sve zacrtane ciljeve pred sobom.

"Želim da budete srećni, da se trudite i uspete u onome što želite", poručila je Nikolićeva mališanima.

Direktorka ustanove Gorica Maksimović zahvalila se na poklonima i naglasila da zahvaljujući ljudima dobrog srca uspevaju da pruže deci osećaj zadovoljstva, sreće i topline za božićne i novogodišnje praznike.

Ona je rekla da su humani ljudi sa njima tokom cele godine i da im nesebično pomažu radeći volonterski sa decom.Upitana šta je to što ustanovi nedostaje, ona je odgovorila da im je neophodna kupovina stana za decu koja napuštaju dom.

"Svake godine iz naše ustanove izlazi 5-6 dece koja su osamostaljena za život.Taj stan koji bi kupili koristio bi se za zaštićeno stanovanje, da deca po izlasku iz ustanove u njemu ostanu još nekih godinu-dve, pod delimičnim nadzorom vaspitača, da se osposobe za dalji život", objasnila je Maksimović.

Sa decom već godinu i po dana volonterski intenzivno radi umetnička grupa "Škart" koji su u domu osnovali hor "Deca sa meseca".

"Rezultati su već vidljivi a cilj nam je da mališani poboljšaju socijalne veštine ali i da se integrišu u zajednicu", rekla je Ivana Bogićević, saradnica ove grupe.

Dom za decu i omladinu "Vera Radivojević" u Beloj Crkvi osnovan je 1960. godine i u njemu borave deca bez roditeljskog staranja, uzrasta od 7 do 18 godina, odnosno do 26. godine, do završetka školovanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track