Odbornici Bača na trgu održali sednicu

Skupština opština Bač

Odbornici Bača na trgu održali sednicu

Srbija -
Predstavnici novoformirane većine ušli su u zgradu opštine, a prethodno razrešili i imenovali nove direktore javnih i komunalnih preduzeća

NOVI SAD - Odbornici novoformirane većine u Skupštini opštine Bač, njih 13, ušli su danas po podne u zgradu opštine, nakon što su na trgu u tom gradiću održali prvi deo sednice zbog odbijanja predstavnika prethodne većine da im dozvole ulazak u opštinsku zgradu.

Oni su danas ušli u tu zgradu uz pomoć jedne privatne firme za obezbeđenje, a nakon toga objekat je počela da obezbeđuje policija.

Predstavnici novoformirane većine prethodno su na sednici održanoj na gradskom trgu razrešili i imenovali nove direktore javnih i komunalnih preduzeća, kao i članove upravnih i nadzornih odbora.

U svojstvu publike, sednici su prisustvovali i čelnici Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS), kao i oko 500 aktivista te partije, a zamenik predsednika DS Bojan Pajtić rekao je da je "sramota" da u 21. veku odbornici jedne opštine sednicu drže na ulici.

On je optužio državne institucije da su krive za takvo stanje u Baču. Novoformiranu većinu, pored DS, čine i odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpske radikalne stranke.

Odbornici prethodne većine, predvođene Srpskom naprednom strankom, danima su onemogućavali novoformiranu većinu da uđe u zgradu opštine. Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave dalo je prošle nedelje mišljenje prema kojem je nova odbornička većina u Baču legitimno izabrana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track