Ovo je mala Jelena, prva rođena Novosađanka
Foto: Novine Novosadske

Ovo je mala Jelena, prva rođena Novosađanka

Srbija -
Majka Sanja Stankov (26) iz Novog Slankamena, koja već ima jedno dete, rodila je devojčicu tešku 3.300 grama i dugačku 49 centimetara

NOVI SAD - Prva beba u Novosadskom porodilištu prvog dana 2013. godine je mala Jelena, rođena jutros u 06:53 sati. Majka Sanja Stankov (26) iz Novog Slankamena, koja već ima jedno dete, rodila je devojčicu tešku 3.300 grama i dugačku 49 centimetara. Majka i beba su dobro, a prvog dana oko podneva posetio ih je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.Prema rečima upravnika Betanije Dragana Stajića, u toku proteklih 24 sata u Novom Sadu je rođeno 11 beba, šest dečaka i pet devojčica, a od 6.53, kada je rođena mala Jelena, obavljeno je već pet porođaja.

Miloš Vučević je istakao da će gradska vlast i ubuduće voditi pronatalitetnu politiku. – Nastavićemo da pomažemo porodice sa više dece, kao i socijalno ugrožene, a sve u cilju poboljšanja brige o najmlađima i povećanja nataliteta – izjavio je Vučević, koji je roditeljima i deci poželeo sretne praznike i dobro zdravlje.

Roditelji prve bebe rođene u Novosadskom porodilištu u novoj godini dobiće od Grada Novog Sada novčanu pomoć od 100 hiljada dinara, a roditelji ostalih beba koje se rode 1. januara po 50 hiljada dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track