Kikindski srednjoškolci nastupaju u humanitarne svrhe

Gusani u magli

Kikindski srednjoškolci nastupaju u humanitarne svrhe

Srbija -
Srednjoškolci iz Kikinde okupljeni u teatru "Gusani u magli" sami osmišljavaju svoje nastupe, izrađuju kostime i plakate, a sav novac od ulaznica za njihove predstave odlazi u humanitarne svrhe

KIKINDA - Dvadesetsedmoro učenika koji dolaze iz različitih srednjih škola u Kikindi okupljeni su u teatru "Gusani u magli". Oni sami smišljaju predstave, a sav novac od ulaznica odlazi u humanitarne svrhe."Iako imamo svi različita interesovanja zajedno se pronalazimo u tim humanitarnim akcijama, humanitarnom radu i pomaganju jedni drugima", kaže Ivana Sireta iz Humanitarnog teatra "Gusani u magli".Jovan Bulatović kaže da ga najviše inspiriše to što će nekim ljudima pomoći i usrećiti ih.

Ideja da se pomogne lokalnoj zajednici rodila se spontano, tokom letnjeg raspusta. "Gusani u magli" su od tada imali preko 15 nastupa. Od zarađenog novca, pomogli su dečjem odeljenju kikindske bolnice i donirali sredstva za operaciju male Anđele.

"U početku je bila manja posećenost našeg teatra zato što je to bilo nešto novo ovde u Kikindi. Moja ideja je da što više pomognemo i pokažemo da se sve može kad se hoće", kaže osnivač teatra Boćo Ostojić.

Najnovijom predstavom "Kako je nastao Deda Mraz" srednjoškolci nameravaju poklonima da ulepšaju praznike socijalno ugroženoj deci.

"Mislim da su nas sve naučili na koji način uz malo sredstava, puno dobre volje, možemo pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Oni su zaista izvanredni. To što oni rade mogli bi mnogi da se ugledaju na njih, pošto su definitivno prekrasni", kaže jedan od gledalaca.

Plemenitost, požrtvovanost i društvenu angažovanost ovih mladića i devojaka prepoznao je i Grad, te su među dobitnicima godišnjih nagrada grada i "Gusani u magli".

http://www.youtube.com/watch?v=yiPYEKTNTi8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track