Skupština Smedereva prihvatila poravnanje sa Komikom

Završena sednica

Skupština Smedereva prihvatila poravnanje sa Komikom

Srbija -
Odbornici dali saglasnost gradskom pravobraniocu da zaključi sudsko poravnjanje sa Komikom i za tu odluku su glasala 54 odbornika, a sedam je bilo protiv

SMEDEREVO - Odbornici Skupštine Smederevo prihvatili su na današnjoj sednici predlog poravnanja sa američko-holandskim konzorcijumom Komiko oil oko izmirivanja duga za zakup zemljišta za izgradnju rafinerije u tom gradu, rečeno je u gradskoj upravi.

Odbornici su dali saglasnost gradskom pravobraniocu da zaključi sudsko poravnjanje sa Komikom i za tu odluku su glasala 54 odbornika, a sedam je bilo protiv.

Kompanija Komiko oil je ranije izrazila spremnost da prihvati zahtev gradske uprave Smedereva i uplati oko 60 miliona dinara po osnovu kamate na kašnjenje uplate za zakup zemljišta na kome treba da se gradi rafinerija u Smederevu.

Prema rečima zamenika direktora te kompanije Radomira Radivojevića, Komiko oil je spreman da gradu Smederevu jednokratno uplati taj dodatni iznos za kamate, zajedno sa 652 miliona dinara za zakup zemljišta.

Radosavljević je ranije rekao da Komiko traži od grada Smedereva pisanu izjavu kojom će toj kompaniji biti garantovano da može da zakupi još 3,6 hektara zemljišta neophodnih za izgradnju rafinerije, po ceni koju na dan zakupa proceni Poreska uprava Srbije.

Komiko je prihvatio da do 31. januara plati cenu zakupa zemljišta za izgradnju rafinerije u Smederevu.

Gradska uprava Smedereva je tužila Komiko oil i zatražila raskid ugovora o izdavanja u zakup zemljišta za izgradnju rafinerije, jer taj američko-holandski kozorcijum nije u predviđenom roku uplatio 652 miliona dinara za zakup zemljišta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track