Bolnica u Prijepolju dobila opremu na poklon

Donacija

Bolnica u Prijepolju dobila opremu na poklon

Srbija -
Humanitarna fondacija "Stara Raška" iz Kanade poklonila bolnici u Prijepolju aparat za rano otkrivanje infarkta miokarda

PRIJEPOLJE - Humanitarna fondacija "Stara Raška" iz Kanade poklonila je danas bolnici u Prijepolju aparat za rano otkrivanje infarkta miokarda. Poklon je obezbeđen sredstvima te fondacije i TPC "Orašac" iz Beograda.

"Ovo je četvrta donacija naše humanitarne organizacije bolnici u Prijepolju", rekao je prilikom predaje vrednog aparata predsednik Upravnog odbora Fondacije Vojin Vučićević.

On je kazao da je 2001. godine poklonjen inkubator za porodilišta u Prijepolju i Priboju, kao i da su donirane značajne količine deficitarnog medicinskog pribora i hirurških instrumenata.

"Saradnju s ovom zdravstvenom ustanovom u multietničkoj opštini kakvo je Prijepolje nastavićemo i ubuduće", rekao je Vučićević.

Humanitarna organizacija "Stara Raška", koju su u Torontu formirali Prijepoljci Dragana i Goran Varaklić, ima, inače, izuzetnu saradnju s lokalnim samoupravama na području stare Raške, odnosno jugozapadne Srbije. Podržavaju mnoge humanitarne akcije, a pomažu i u poljopriovredi, pčelarstvu i drugim delatnostima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track