Opšta tuča ispred opštine Bač, sevale motke

Nov incident

Opšta tuča ispred opštine Bač, sevale motke

Srbija -
Grupa od dvadesetak mladića pokušala tokom noći bušilicom da obije vrata zgrade i da demokrate ponovo vrati u zgradu opštine, a simpatizeri SNS pokušali u tome da ih spreče

BAČ - Situacija u Baču, nakon promene većine u opštini, i dalje se ne smiruje. Nakon što je grupa aktivista Srpske napredne stranke juče nasilno upala u zgradu opštine, odakle su izbacili predsednika i potpredsednika opštine, tokom noći došlo je do novog incidenta.

Grupa od 20-ak mladića pokušala je bušilicom da obije vrata zgrade i da demokrate ponovo vrati u zgradu opštine. Zatim se na licu mesta pojavilo nekoliko simpatizera SNS, koji su pokušali u tome da ih spreče, a onda je došlo do opšte tuče.

Dvadesetak mladića, za koje saznajemo da su došli iz Bačke Palanke, motkama su nasrnuli na simpatizere naprednjaka. U tuči koja je tada nastala povređeno je desetak osoba.

Svi vinovnici tuče sada se nalaze u policiji, koja je vrlo brzo intervenisala, sve ih pokupila u dve marice i odvezla u policiju.

Pred zgradom opštine se okupila grupa od 150 građana Bača, koji su protestvovali zbog ovakvog brutalnog prebijanja nekolicine mladića, među kojima ima čak i maloletnika.

Osamnaest osoba za koje se osnovano sumnja da su učestvovale u incidentu u Baču biće privedeno sudiji za prekršaj po skraćenom postupku, izjavila je portparol Policijske uprave Novi Sad Mileva Tomić.

Ona je kazala da se te osobe privode zbog remećenja javnog reda i mira."Jednom licu je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati, zbog osnovane sumnje da je počinilo krivično delo napad na službeno lice", rekla je Tomićeva.

Prema njenim rečima, o svemu što se dogodilo u i ispred zgrade Skupštine opštine Bač biće prosleđen izeštaj Tužilaštvu, koje će odlučiti o eventualnim niovim zakonskim koracima. Premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić poručio je, povodom incidenta i sukoba u opštini Bač, da političke probleme i rasprave treba rešavati mirnim putem, a ne da ih rešava policija."Upućujem poziv da se politički problemi i rasprave rešavaju mirnim putem, a ne da policija reaguje i raspravlja ih", rekao je Dačić i dodao da se neće tolerisati onima koji krše zakon i učestvuju u povređivanju službenih lica i da će protiv njih biti podnete krivične prijave.

Đilas i Vučić dogovaraju rešenje za BačPredsednici DS i SNS Dragan Đilas i Aleksandar Vučić dogovorili su se danas da nađu rešenje u vezi sa formiranjem većine u Baču, saopštio je lider demokrata.

"Razgovarao sam sa Aleksandrom Vučićem o situaciji u Baču izazvane promenom vladajuće većine, kako bi kao odgovorni lideri našli rešenje za situaciju u tom mestu", naveo je Đilas.

Prema Đilasovim rečima, lideri DS i SNS su se dogovorili da na obe strane, u razgovoru sa članovima DS i SNS spuste tenzije kako bi se u normalnoj atmosferi našlo rešenje vezano za formiranje većine u Baču koje bi bilo u skladu sa zakonom, prenosi Tanjug.

Dačić: 18 osoba u policiji zbog incidenta u BačuMinistar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas u policijsku stanicu u Baču dovedeno 18 osoba posle tuče simpatizera vlasti i opozicije ispred zgrade Skupštine opštine Bač u kojoj je nekoliko osoba lakše povređeno. Dačić je novinarima u Beogradu kazao da policija u razgovoru s njima utvrđuje okolnosti incidenta i da će kada se utvrde sve činjenice biti podnete odgovarajuće prijave. "Tamo je došlo do svađe, tuče u kojoj je nekoliko osoba lakše povređeno među kojima je bilo i policajaca", rekao je Dačić, koji je i premijer Srbije. On je pozvao da se politički problemi i rasprave rešavaju mirnim putem a ne da policija mora da reaguje-rekao je Dačić i dodao da se neće tolerisati onima koji krše zakon i učestvuju u povređivanju službenih lica i da će protiv njih biti podnete krivične prijave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja