Delimično zatvaranje novosadskog keja
Foto: KURIR

Delimično zatvaranje novosadskog keja

Srbija -
Deo Beogradskog keja u Novom Sadu od sutra, pa u naredne dve godine, biće delimično zatvoren za saobraćaj zbog radova na izgradnji Žeželjevog mosta

NOVI SAD - Deo Beogradskog keja u Novom Sadu od sutra će biti delimično zatvoren za saobraćaj zbog radova na izgradnji Žeželjevog mosta, saopštila je danas novosadska uprava za puteve i saobraćaj.

Na osnovu rešenja Ministarstva saobraćaja Srbije, Beogradski kej će biti zatvoren tokom prepodneva, kada će početi režim preusmerenja saobraćaja koji će trajati naredne dve godine.

Vozila koja dolaze sa montažno-demontažnog mosta iz smera Petrovaradina ka Novom Sadu biće preusmeravana, a preusmerenja vozila važiće i u nekoliko ulica koja vode prema Beogradskom keju. Zbog toga su postavljeni privremeni semafori na raskrsnicama, a na raskrsnici Venizelosove i Temerinske ulice uvedena je i prenamena saobraćajnih traka u zoni raskrsnice.

Novi Žeželjev most u izgradnji nalazi se nadomak montažno-demontažnog mosta. U dužini od 474 metra, širine preko 30 metara, sa dve pešačko-biciklističke staze i dve drumske i železničke saobraćajnice biće veći i duži od mosta Slobode.

Stari Žeželjev most srušen je tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. godine, kada su srušena i dva preostala mosta preko Dunava u Novom Sadu. Evropska unija pomogla je izgradnju mosta sa 26 miliona evra, a Vlada Vojvodine i lokalna samouprava grada Novog Sada investiraće u projekat 12 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja