Komunalna policija ponovo u niškim autobusima
Foto: KURIR

Asistencija

Komunalna policija ponovo u niškim autobusima

Srbija -
Zbog nedavnog napada na kontrolora gradskog prevoza u Nišu, od 15. januara bi komunalni policajci trebalo ponovo da asistiraju kontrolorima u autobusu

NIŠ - Zbog nedavnog napada na kontrolora gradskog prevoza u Nišu, od 15. januara bi komunalni policajci trebalo ponovo da asistiraju kontrolorima u autobusu.

Komunalna policija je, kako kaže zamenik direktora Direkcije za javni prevoz Nenad Stanković, do 1. decembra asistirala kontrolorima i prema njegovim rečima, tada nije bilo problema.

"Oni bi trebalo asistenciju da pružaju od događaja do događaja, a mi smo ih slali konstantno. Sada ćemo ponovo da ih vratimo, jer se sa njima ovakvi incidenti ne događaju", objašnjava Stanković.

2. januara na liniji Njegoševa-Donji Komren kontrolora niškog gradskog prevoza pesnicom je više puta u glavu udario nepoznati napadač, koji je uhvaćen bez karte i bio zamoljen da napusti autobus.

Zbog sve češćih incidenata komunalni policajci se vraćaju u autobuse, a drugi razlog, kako je objasnio Stanković je i taj što od 15. januara kreće pojačana kontrola putnika.

On dodaje da se trenutno razmatraju dva metoda rada policajaca - stalna vožnja sa kontrolorima i intervenisanje po potrebi.

"Pravimo plan angažovanja, razmatramo u kom pravcu da angažujemo komunalne policajce, a da ljude bespotrebno ne vucaramo po autobusima ako da se ništa ne dešava", rekao je Stanković.

Stanković kaže da će se konačno rešenje doneti nakon zajedničkog sastanka, a Direkcija je spremna da pomogne, pa čak, kako kaže Stanković i da da jedno vozilo kojim će se prevoziti komunalni policajci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track