Utvrđen tekst ugovora o osnivanju Razvojnog fonda Vojvodine
Foto: Tanjug

Utvrđen tekst ugovora o osnivanju Razvojnog fonda Vojvodine

Srbija -
Jedan od kandidata za direktora Razvojnog fonda je aktuelni predsednik Izvršnog odbora Razvojne banke Vojvodine Goran Kostić

NOVI SAD - Vlada Vojvodine danas je utvrdila tekst ugovora o osnivanju Razvojnog fonda Vojvodine i ovlastila pokrajinskog sekretara za finansije Zorana Radomana da ga potpiše sa predstavnikom koga ovlasti Vlada Srbije, saopštio je Biro za odnose sa javnošću pokrajinske vlade.Zakonom o Razvojnom fondu su uređeni osnivanje, položaj, način finansiranja, poslovi, upravljanje, kontrola rada, nadzor i druga pitanja od značaja za rad Razvojnog fonda.

Razvojni fond će biti osnovan zajedničkim učešćem pokrajine Vojvodine sa 78,11 odsto i države Srbije u odnosu 21,89 procenata.

Kako se navodi, ugovorom se uređuje ko su članovi Fonda, poslovno ime i sedište, delatnost, osnovni kapital, prava, obaveze i odgovornosti, dobiti i plaćanja, organi, nadležnosti i način rada organa Fonda, sticanje i raspolaganje imovinom i druga pitanja.

Vojvođanski sekretar za lokalnu samoupravu Branislav Bugarski rekao je da se nada da će vrlo brzo biti potpisan ugovor Vlada Vojvodine i Srbije o osnivanju Fonda i da će to biti samo protokolaran događaj.

Bugarski je potvrdio da je jedan od kandidata za direktora Razvojnog fonda aktuelni predsednik Izvršnog odbora Razvojne banke Vojvodine Goran Kostić, ali nije mogao da precizira da li će on prihvatiti ponuđenu funkciju.

Vlada Vojvodine danas je prihvatila i informaciju o potrebi formiranja Komisije za sprovođenje postupka preuzimanja i vođenje pregovora o preuzimanju imovine i obaveza Razvojne banke Vojvodine.Za člana Komisije kao predstavnik Vojvodine predložen je Zoran Radoman, a kao predstavnik Razvojne banke Vojvodine Goran Kostić.

Vlade Srbije i Vojvodine su početkom decembra potpisale sporazum po kojem će status Razvojne banke Vojvodine biti rešen po modelu prenosa imovine i obaveza na neku drugu banku i Razvojni fond Vojvodine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track