Skoro 800 stečajeva u sudu u Subotici tokom 2012.

Rešeno 634 predmeta

Skoro 800 stečajeva u sudu u Subotici tokom 2012.

Srbija -
Prvi predmet po pitanju stečaja u ovoj godini vezan je za preduzeće "Miteks" iz Stare Moravice, ročište je zakazano za 31. januar, a za sada nema novih predmeta, rekla predsednica Privrednog suda u Subotici Ilona Stajić

SUBOTICA - U toku prošle godine u Privrednom sudu u Subotici u radu je bilo 784 predmeta koji se odnose na stečaj, od kojih su rešena 634 predmeta, izjavila je predsednica tog suda Ilona Stajić.Prema njenim rečima, od velikih preduzeća koja su tokom godine otišla u stečaj, u Medoproduktu je krajem decembra usvojen plan reorganizacije, koji još nije punovažan jer i dalje traje rok za žalbu.

Što se Azotare Subotica tiče, ona je izjavila da je podnet plan reorganizacije i određeno ekonomsko-finansijsko veštačenje da bi se tačno utvrdili dužničko-poverilački odnosi, kako bi se formirale klase za glasanje.

Po pitanju fabrike veštačkih đubriva Azohem, Stajić je izjavila da je plan reorganizacije usvojen i da se prema saznanjima koje ima on ispunjava.

"Prvi predmet po pitanju stečaja u ovoj godini vezan je za preduzeće "Miteks" iz Stare Moravice. Ročište je zakazano za 31. januar, a za sada nema novih predmeta", rekla je predsednica Privrednog suda u Subotici.

Ona je ocenila da je Privredni sud u Subotici u 2012. godine ostvario izuzetno dobre rezultate, rešivši skoro 75 odsto primljenih i prenetih predmeta.

Tu ocenu potkrepila je podacima da je iz 2011. preneto 2.964 predmeta, a tokom godine primljeno 3.922 predmeta, što je ukupno čini 6.886 predmeta, od kojih je rešeno 5.119 predmeta, a kao nerešeno se vodi 1.767 predmeta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track