Vozite oprezno, večeras moguća poledica

Oprez

Vozite oprezno, večeras moguća poledica

Srbija -
Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu i posipaju solju krizne deonice

BEOGRAD - Zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, upozorili su večeras "Putevi Srbije", apelujući na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu. Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu i posipaju solju krizne deonice, navodi se u saopštenju u kome se vozači upozoravaju i na pojavu magle na deonici puta od Brzeća ka Jarmu na Kopaoniku.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču i Divčibarama su prohodni, ugaženog snega ima do pet santimetara, obavezna je zimska oprema i proporučuje se oprezna vožnje. Na putevima gde ima odrona, neophodno je striktno poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije, prilagođavanje brzine uslovima na putu i maksimalan oprez u vožnji.

To su putevi Mala Kopašnica - Levosoje, Šumarice - Krajevo - Crna Gora, Ribariće - Brnjak, HE "Đerdap" - Klokočevac, Paraćin - Zaječar - Vrška Čuka, kao i Vardište - Kremna - Kneževići - Bela Zemlja - Užice - Sevojno - Uzići. Odrona ima i na putu Kneževići - Borova glava- Kokin brod- Nova Varoš - Prijepolje - Barski most, Rogčica - Okletac, Porečki most (Donji Milanovac) - Golubac,Bovan - Knjaževac - Kalna, Miloševa kula - Bor (Majdanpek - Bor) i Dub - Bajina Bašta.Uz put Bistrica - Priboj - Uvac.

Odrona ima i na saobraćajnicama Biljanovac - Jošanička Banja - Dren,Jošanička Banja - Kopaonik, Ušće - Studenica - Mlanča,Rogačica - Kostojevići - Dub, Jadranska magistrala kao i Zvečan - Zupče. Odroni su evidentriani i na putu Uljare - Duboki Potok - Gazivode, Krupaja - Krepoljin i Drakčići - Roćevići, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja