U Jagodini ukradene bronzane biste narodnih heroja

50 godina nikom nisu smetale

U Jagodini ukradene bronzane biste narodnih heroja

Srbija -
Ukradena je bista Boška Ðuričića, koja je stajala ispred istoimene osnovne škole u Jagodini, i bista Ljubiše Uroševića ispred Doma kulture u selu Ribare kod Jagodine

JAGODINA - Dve bronzane biste narodnih heroja nestale su Jagodini u noći između 10. i 11. januara, rekla je danas portparolka Policijske uprave u Jagodini Gordana Cvetić. Cvetićeva je izjavila da policija radi na identifikaciji počinioca ovih teških krađa.

Ukradena je bista Boška Ðuričića, koja je stajala ispred istoimene osnovne škole u Jagodini, i bista Ljubiše Uroševića ispred Doma kulture u selu Ribare kod Jagodine.

Šef mesne kancelarije u Ribaru Dalibor Jeremić kazao je da je domar Doma kulture juče ujutro primetio da je spomen bista ukradena i odmah obavestio policiju.

"Bista je stajala na betonskom postolju. Na zemlji se vidi udubljenje jer je, dok su je lopovi gurali sa postolja, bista pala. Sigurno je bila teška više kilograma i to nije mogao da uradi jedan covek" ocenio je Jeremić.

Jeremić je kazao da je bista na tom mestu više od 50 godina i da do sada nikada nije bila ni oštećena, a kamoli ukradena. Direktor Osnovne škole "Boško Ðuričić" u Jagodini Zoran Marković je rekao da se prvi put, od kako je postavljena sedamdesetih godina, dogodilo da neko ukrade ovu bistu tešku više od deset kilograma.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track