Kragujevčani mesečno sakupe 140 tona reciklažnog otpada

Kragujevčani mesečno sakupe 140 tona reciklažnog otpada

Srbija -
Sakuplja se znatno veća količina otpada od one koja je predviđena ugovorom o reciklaži koji je sklopljen sa "Sekopakom", operaterom koji zbrinjava ambalažni otpad, rekli predstavnici "Čistoće"

KRAGUJEVAC - Građani Kragujevca tokom jednog meseca odlože u reciklažne kontejnere oko 100 tona papira i kartona, 22 tone pet ambalaže i 17 tona stakla, saopštilo je danas gradsko Javno-komunalno preduzeće "Čistoća". Predstavnici "Čistoće" su rekli da se sakuplja "znatno veća" količina otpada od one koja je predviđena ugovorom o reciklaži koji je sklopljen sa "Sekopakom", operaterom koji zbrinjava ambalažni otpad.

"Količina otpada koji se sakuplja iz meseca u mesec raste, najbolji su rezultati s papirom, pet ambalažom i staklom, a nešto manje se odlažu limenke i tetrapak ambalaža", rekao je direktor "Čistoće" Dejan Raonić.

Na području grada Kragujevcu je postavljeno oko 600 žičanih kontejnera za odlaganje reciklažnog otpada. "Sekopak" je ugovore o sakupljanu ambalažnog otpada zaključio i sa komunalnim preduzećima u Čačku, Subotici, Jagodini, Leskovcu i Gornjem Milanovcu, kao i s privatnim sakupljačima.

Prema rečima predstavnika "Sekopaka", u 2013. godini sva preduzeća koja emituju reciklažni otpad imaće obavezu da zbrinu 23 odsto ukupne količine koje plasiraju na tržište.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track