Dodeljene nagrade grada Niša najboljim studentima

Po prvi put

Dodeljene nagrade grada Niša najboljim studentima

Srbija -
Gradonačelnik Niša Zoran Perišić i predsednik Skupštine grada Mile Ilić uručili nagrade studentima koji su studije završili sa prosečnom ocenom 10

NIŠ - Najuspešnijim studentima fakulteta Univerziteta u Nišu danas su uručene gradske nagrade za postignute rezultate tokom studiranja, a rukovodstvo grada najavilo je da će posredovati da diplomci sa prosekom 10 dobiju posao.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić i predsednik Skupštine grada Mile Ilić uručili su nagrade studentima koji su postigli najbolje rezultate tokom studiranja, a plakete su dodeljene diplomcima koji su studije završili sa prosečnom ocenom 10.

Nagrade su uručene povodom obeležavanja Dana oslobođenja grada Niša koje se tradicionalno dodeljuju svake godine, a plakete za ostvareni prosek tokom studiranja za diplomce su dodeljene ove godine po prvi put.

Perišić je rekao da je cilj grada da najuspešnije zadrži da ne odu iz Niša i da su oni potrebniji gradu nego što je grad potreban njima. Ilić je najavio da će zajedno sa gradonačelnikom potpisati pismo koje će uputiti gradskim preduzećima, ustanovama i institucijama sa preporukom da zaposle diplomce koji su studije završili najvišim mogućim prosekom.

Perišić i Ilić su podsetili da će ove godine iz gradskog fonda prvi put biti dodeljen stan najusepšnijem pojedincu, da se grade stanovi za mlade naučne radnike, da su u saradnji sa "Filipom Morisom" naboljim pojedincima sa svakog od fakulteta dodeljene stipendije "Konstantin Veliki" povodom obeležavanja 17 vekova Milanskog edikta.

Ilić je napomenuo da bi posle dve godine zastoja ove godine trebalo da bude nastavljena izgradnja novog studentskog dom kapaciteta od 400 mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track