Kostreš: Vlada Vojvodine da zauzme stav o prodaji kombinata

Kostreš: Vlada Vojvodine da zauzme stav o prodaji kombinata

Srbija -
LSV neće imati ništa protiv ukoliko je sporazum između Vlade Srbije i kompanije "Al Dahra" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o prodaji osam državnih poljoprivrednih kombinata dobar po Vojvodinu, rekao generalni sekretar LSV Bojan Kostreš

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrta Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da će ta stranka tražiti od Vlade Vojvodine da zauzme jedinstven stav po pitanju prodaje poljoprivrednih kombinata kompaniji "Al Dahra". "Poslanička grupa LSV u Skupštini Vojvodine izaći će pred javnost u ponedeljak i tražiti jedinstven stav Vlade Vojvodine, kao što smo tražili po pitanju koncesije za izgradnju autoputa Horgoš-Požega i prilikom prodaje NIS-a", rekao je Kostreš.

Prema njegovim rečima, LSV neće imati ništa protiv ukoliko je sporazum između Vlade Srbije i kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata dobar po Vojvodinu.

"Ukoliko će ugovor o prodaji poljoprivrednih kombinata biti dobar po Vojvodinu, mi samo tražimo da se Pokrajina obešteti, kao što smo tražili nakon prodaje NIS-a, jer smatramo da je Vojvodina zbog NIS-a izgubila dve milijarde evra", kazao je on.

Država Srbija i kompanija "Al Dahra" iz Ujedinjenih Arapski Emirata (UAE), trebalo bi da, po predugovoru o ulaganju u osam državnih poljoprivrednih kombinata, konačne ugovore zaključe do 31. marta ove godine. Predugovorom, čiji je tekst objavilo Ministarstvo finansija i privrede Srbije, predviđeno je osnivanje nove, zajedničke kompanije, u kojoj će 80 odsto biti vlasništvo "Al Dahre", a ostatak će zajednički pripadati Republici Srbiji i Gradu Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track