Komiko oil: Uplata za zemljište stiže u roku
Foto: Tanjug

Smederevo

Komiko oil: Uplata za zemljište stiže u roku

Srbija -
Investicija Komiko oila - izgradnja moderne rafinerije, posle potpisivanja sporazuma o poravnanju sa Skupštinom grada ide svojim tokom

BEOGRAD - Investicija Komiko oila - izgradnja moderne rafinerije nafte u Smederevu, posle potpisivanja sporazuma o poravnanju sa Skupštinom grada ide svojim tokom i očekuje se da ovih dana nadležni organi matične firme Komiko oversis potpišu potrebne akte kako bi se pustio novac za plaćanje zemljišta na kome će biti izgrađena rafinerija, izjavio je Radomir Radivojević, predstavnik Komiko oila u Srbiji.Prema njegovim rečima, 25. januara će biti održana Skupština akcionara američke kompanije Komiko oversis, nakon koje će biti zvanično predstavljeno ko je još, pored Brajana Mareja i drugih akcionara koje je srpska javnost imala priliku da upozna, u vlasničkoj strukturi Komiko oversisa.

Radivojević očekuje da će se odmah nakon održavanja Skupštine akcionara pustiti novac za zakup zemljišta za izgradnju rafinerije i to u ugovorenom roku sa Skupštinom grada Smedereva do 4. februara.

"Akcionari Komiko oversisa koji se dosad nisu legitimisali u Srbiji, iz razumljivih razloga, jer nisu želeli da dopuste da se sa njihovim imenom igra kao što su se neki igrali sa imenom Komiko oila u Srbiji do postizanja sporazuma, biće predstavljeni na Skupštini. Reč je o dva veoma velika svetska privredna imena, jednoj bankarskoj instituciji i jednom privatnom investitoru čija kompanija čini jednu od deset najvećih u svetu. Na taj način će se najbolje razbiti raznorazna neosnovana podmetanja, da je nepoznato ko stoji iza Komiko oila i da je njegov kapital sumnjiv", rekao je Radivojević.

On je izrazio nadu da će, nakon što javno budu predstavljeni i drugi veliki akcionari Komiko oversisa, sa imena kompanije biti skinuta anatema koju su nametali određeni krugovi u Srbiji.

Skupština grada Smedereva je 4. januara prihvatila predlog o izdavanju u zakup građevinskog zemljišta za izgradnju rafinerije i predlog o vansudskom poravnanju zbog kašnjenja u isplati sredstava za zakup zemljišta, čime je izbegnut sudski spor Komiko oila i Smedereva. Komiko oil se obavezao da potrebnu sumu u koju je uračunata i zatezna kamata isplati u roku od mesec dana od prihvatanja predloga od odbornika Skupštine grada Smedereva.Predviđeno je da izgradnja rafinerije nafte, koja će koštati 250 miliona evra, traje tri godine i da će u njoj posao naći oko 700 radnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track