Nastavljen bojkot nastave u školi u Kratovu
Foto: Marina Lopičić

Priboj

Nastavljen bojkot nastave u školi u Kratovu

Srbija -
Ovo je drugi dan da 31 učenik ne pohađa nastavu zbog odluke lokalne skupštine o mreži osnovnih škola prema kojoj bi bio smanjen broj matičnih škola sa sadašnjih šest na pet

PRIBOJ - Bojkot nastave u Osnovnoj školi "Blagoje Polić" u Kratovu, kod Priboja i njenim isturenim odeljenjima u Jelači i Čelicama, nastavljen je danas, odlučili su roditelji učenika. Ovo je drugi dan da 31 učenik ne pohađa nastavu zbog odluke lokalne skupštine o mreži osnovnih škola prema kojoj bi bio smanjen broj matičnih škola sa sadašnjih šest na pet. Time bi škola "Blagoje Polić" u Kratovu postala izdvojeno odeljenje škole "Nikola Tesla" u Pribojskoj Banji. Član Saveta roditelja Ilija Polić rekao je da su se protestnom skupu pridružili i meštani koji nemaju decu školskog uzrasta.

"Škola u Kratovu je sve što ima ovo područje pribojske opštine i građani ne odobravaju njeno pripajanje Osnovnoj školi "Nikola Tesla" u Pribojskoj Banji. Time bi naša škola izgubila atribute pravnog lica, a selo bi ostalo bez važne poluge i svoje budućnosti", rekao je Polić.

Savet Mesne zajednice Kratovo pozvao je na sutrašnji prošireni sastanak predstavnike lokalne samouprave kako bi još jednom objasnili potrebu da se škola u ovom selu, koja postoji 90 godina, mora transformisati u izdvojeno odeljenje škole u Pribojskoj Banji, kaže se u saopštenju rukovodstva mesne zajednice dostavljenom novinarima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track