Učestale krađe u školi za decu sa smetnjama u razvoju
Foto: RTS

Zrenjanin

Učestale krađe u školi za decu sa smetnjama u razvoju

Srbija -
Pričinjena je materijalna šteta u visini 1,4 miliona dinara, kaže direktorka Osnovne i srednje škole "9. maj" u Zrenjaninu Snežana Oluški

ZRENJANIN - U Osnovnoj i srednjoj školi "9. maj" u Zrenjaninu koju pohađa više od tri stotine dece sa smetnjama u razvoju učestale su krađe kojima je naneta šteta veća od milion dinara.Direktorka te škole Snežana Oluški kaže da su se u protekla dva meseca desile čak četiri provalne krađe."Pored svih problema koje imamo sa odvijanjem nastave zbog neadekvatnog prostora i nedovoljno sredstava, pričinjena nam je još i dodatna materijalna šteta u visini 1,4 miliona dinara. Sve ono što smo gradili i sticali u protekle dve godine je srušeno. Sada kao da krećemo ispočetka", rekla je Oluški.

Školu "9. maj" posetili su zamenik predsednika Gradske skupštine Ljubomir Stanisavljev i član Gradskog veća zadužen za socijalnu politiku Dragan Šašić, i ocenili da je pomoć Grada neophodna.

Šašić je rekao da grad ima obavezu da svim đacima i osoblju obezbedi bezbednost i nesmetan rad."U najskorijem periodu ćemo se pobrinuti da se u školi i oko škole pojača bezbednost i da zaposleni i učenici nemaju razloga za zabrinutost", obećao je Šašić.

Stanisavljev kaže da je potrebna izgradnja nove zgrade za decu sa poremećajem kretanja i drugim smetnjama i obećao pomoć. On je pozvao Zrenjanince da i oni pomognu učenicima i zaposlenima u toj školi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja