Završni radovi na izgradnji kanalizacije u Kaću
Foto: Novisad.rs.j

Završni radovi na izgradnji kanalizacije u Kaću

Srbija -
Ovi radovi omogućiće da se za nekoliko meseci više od 1.000 domaćinstava priključi na kanalizacionu mrežu i tako konačno imaju elementarne civilizacijske uslove za normalan život, rekao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević

NOVI SAD - Prema rečima direktora JKP Vodovod i kanalizacija Dragana Božića, u ovoj fazi u Kaću se gradi oko šest kilometara kanalizacione mreže i najpre će biti priključeno oko 220 domaćinstava, dok će ukupno u tom mestu biti izgrađeno 22 kilometra mreže. Vrednost investicije je oko 210 miliona dinara, a njenom realizacijom biće prevaziđeni i problemi koje prouzrukuju podzemne vode.Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pomoćnik gradonačelnika Vladimir Jelić obišli su završne radove na izgradnji kanalizacione mreže u Kaću, a tom prilikom predstavljen je i početak procesa gradnje kućnih priključaka na kanalizacionu mrežu širom grada.

"Ovi radovi, koje izvodi JKP Vodovod i kanalizacija, omogućiće da se za nekoliko meseci više od 1.000 domaćinstava priključi na kanalizacionu mrežu i tako konačno imaju elementarne civilizacijske uslove za normalan život", kazao je gradonačelnik.

Kako je dalje rekao, "do kraja mandata ove gradske vlasti očekujemo da te uslove obezbedimo svim Novosađanima, pri čemu se akcenat stavlja na prigradska naselja i delove grada koji nemaju kanalizacionu i vodovodnu mrežu".

Kada je reč o izvođenju radova u oblasti komunalne infrastructure, to jeste prioritet Grada Novog Sada, podvukao je Vučević i izrazio očekivanje da radovi budu završeni u predviđenom roku.

"Ove godine biće puštena u rad kanalizacija u Begeču, Sajlovu, Adicama i oko Veterničke rampe. Cilj nam je da se grad ravnomerno razvija i da Novosađani koji žive u prigradskim naseljima ne budu više građani drugog reda", istakao je Jelić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track