Raspušten jagodinski odbor DS, uvedeno povereništvo

Reorganizacija

Raspušten jagodinski odbor DS, uvedeno povereništvo

Srbija -
Nakon toga sledi "revizija članstva", formiranje izborne skupštine i izbor novog rukovodstva Gradskog odbora

JAGODINA - Gradski odbor Demokratske stranke (DS) u Jagodini, najveći u Pomoravskom okrugu, raspušten je zbog slabih izbornih rezultata, i uvedeno je Povereništvo, potvrdila je član Glavnog odbora te stranke Slavica Dejković.Za poverenika je postavljen potpredsednik Izvršnog odbora DS Vladimir Jovanović, sa kojim će prvi sastanak biti održan u četvrtak, rekla je Dejkovićeva.Nakon toga sledi "revizija članstva", formiranje izborne skupštine i izbor novog rukovodstva Gradskog odbora, navela je ona.

Dejković je podsetila na odluke Izvršnog i Glavnog odbora stranke o raspuštanju odbora i uvođenju povereništva u sredinama gde je DS bila na vlasti, a dobila manje od 15 odsto glasova, kao i tamo gde nije bila na vlasti, a dobila ispod deset odsto glasova.

Ranije je povereništvo uvedeno u Opštinski odbor DS u Ćupriji.

Jovanović je novinarima iz Jagodine u Despotovcu, pre tri dana, posle sednica Predsedništva DS, izjavio da raspuštanje odbora DS "ne treba shvatiti kao kaznu za članstvo, već kao pomoć".

"Izbori za Gradski odbor DS u Jagodini biće održani, ali će vreme održavanja zavisiti od procene u odnosu na to da li će biti održani vanredni parlamentarni izbori u Srbiji", rekao je Joavanović i istakao da je politička scena u zemlji "specifična i dinamična i to uslovljava rad DS i odluke".

On je kazao da je "rado prihvatio" da bude poverenik DS u Jagodini, i ocenio da Gradski odbor "nije loše radio, ali želimo organizaciju da dignemo na viši nivo".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track