Najnovije vesti

Nastavlja se izgradnja Doma za stare u Valjevu

Nakon 2 godine

Nastavlja se izgradnja Doma za stare u Valjevu

Srbija
Izgradnja Doma za stare na Majdanu, u Mesnoj zajednici Gradac, započeta je pre četiri godine donacijom Vlade Japana od 2,5 miliona evra, a radovi su prekinuti pre dve godine kada je taj novac potrošen

VALJEVO - Izgradnja Doma za stare u Valjevu, koja je započeta pre četiri godine, biće nastavljena na proleće, rečeno je danas.

Državna sekretarka u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Stana Božović rekla je da će za nastavak radova biti obezbeđeno 30, od potrebnih 190 miliona dinara.

Manjak novca u budžetu Srbije uslovio je da se 45 miliona dinara, obećanih prošle jeseni, sada smanji na 30 miliona dinara.

"Ministarstvo je izdvojilo 30 miliona dinara da se nastave radovi na onom što je prioritetno na tom objektu, a mi ćemo kroz rebalans budžeta ili na neki drugi način obezbediti sredstva za njegovo opremanje", rekla je Stana Božović.

Najpre će se raditi fasade, stolarija, bravarija, oluci i gromobranska instalacija, potom na vodovodnoj i elektro instalaciji, takođe za 30 miliona dinara, a na kraju i na preostalim zanatskim radovima i postavljanju sanitarija, što bi koštalo više od 90 miliona dinara.

Izgradnja Doma za stare na Majdanu, u Mesnoj zajednici Gradac, započeta je pre četiri godine donacijom Vlade Japana od 2,5 miliona evra, a radovi su prekinuti pre dve godine kada je taj novac potrošen. Dom za stare u Valjevu predviđen je na oko 5.500 kvadratnih metara, sa stacionarom od 184 mesta, dnevnim boravkom, ambulantom i prihvatilištem za beskućnike. Jedini je takav objekat u Kolubarskom okrugu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...