Đaci iz Kratova ponovo na nastavi

Priboj

Đaci iz Kratova ponovo na nastavi

Srbija -
Učenici Osnovne škole "Blagoje Polić" u Kratovu danas su, posle sedam dana bojkota, krenuli na nastavu jer je Opštinsko veće odustalo od predloga da se ta škola pripoji školi iz Pribojske Banje

PRIBOJ - Učenici Osnovne škole "Blagoje Polić" u Kratovu kod Priboja danas su, posle sedam dana bojkota, krenuli na nastavu jer je Opštinsko veće odustalo od predloga da se ta škola pripoji školi iz Pribojske Banje.Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović rekao je da je odluka o pripajanju škole doneta krajem decembra prošle godine, ali da još nije stupila na snagu.

"Zbog celishodnosti, odlučili smo da povučemo iz procedure zahtev za njeno razmatranje i davanje saglasnosti Ministarstva prosvete", rekao je Rvović.

On je objasnio da povlačenjem zahteva o davanju saglasnosti na snazi ostaje prethodna odluka o mreži osnovnih škola po kojoj i Osnovna škola "Blagoje Polić" iz Kratova ima status matične škole.

Na zahtev 16 odbornika opozicije uskoro će biti održana vanredna sednica Skupštine opštine Priboj na kojoj će se razmatrati uzroci jednonedeljnog bojkota nastave u školi u Kratovu.

Nastava u Osnovnoj školi "Blagoje Polić" u Kratovu i njenim izdvojenim odeljenjima u Jelači i Čelicama danas je normalizovana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja