Pokrajinski fond daje nove kredite za poljoprivrednike

Povoljne kamate

Pokrajinski fond daje nove kredite za poljoprivrednike

Srbija -
Ove godine biće nastavljeno smanjivanje kamatnih stopa, koje će se kretati od jedan do dva odsto na godišnjem nivou, rekao je Jožef Sabo

NOVI SAD - Poljoprivrednici u Vojvodini moći će od iduće nedelje da konkurišu za dodelu kredita za pet kreditnih linija Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede.

U okviru novog prolećnog ciklusa, krediti će biti dodeljeni za nabavku sistema i opreme za navodnjavanje, plastenika i staklenika, pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo, podizanje višegodišnjih zasada vinove loze i opreme u vinogradarstvu i kupovinu nove mehanizacije.

Direktor fonda Jožef Sabo rekao je da će i ove godine biti nastavljeno smanjivanje kamatnih stopa, koje će se kretati od jedan do dva odsto na godišnjem nivou.

"Krediti za nabavku sistema i opreme za navodnjavanje biće odobravani sa najnižom kamatnom stopom od jedan odsto, dok je za ostale kredite predviđena stopa od dva odsto na godišnjem nivou", rekao je Sabo.

On je dodao da ukupan budžet predviđen za taj kreditni ciklus iznosi 950.000 evra. Najviše novca (400.000 evra), biće usmereno za nabavku nove mehanizacije, a za sisteme za navodnjavanje predviđeno je 300.000 evra.

Konkurs za nabavku nove mehanizacije, vinogradarstvo i pčelarstvo trajaće do 3. marta, dok će konkurs za nabavku sistema za navodnjavanje, staklenika i plastenika trajati dok se ne iskoriste predviđena sredstva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track