Opština Prijepolje kupuje tekstilni kombinat
Foto: Tanjug

Lokalna strategija

Opština Prijepolje kupuje tekstilni kombinat

Srbija -
Trendteks iz Prijepolja i lokalna samouprava će osnovati konzorcijum kako bi učestvovali na tenderu za kupovinu Tekstilnog kombinata "Ljubiša Miodragović"

PRIJEPOLJE - Opština Prijepolje učestvovaće na tenderu za Tekstilni kombinat "Ljubiša Miodragović", najavio je predsednik Saveta za razvoj Opštine Prijepolje Esad Hodžić.

Hodžić je rekao da će preduzeće Trendteks iz Prijepolja i lokalna samouprava osnovati konzorcijum i zajedno učestvovati na tenderu za kupovinu nekada najvećeg preduzeća u Prijepolju.

"Lokalnoj zajednici pripalo bi oko 30 procenata imovine Kombinata koja bi bila pretvorena u industrijski park i data pod zakup zainteresovanim firmama", rekao je Hodžić.

Prema njegovim rečima, novac za te namene predviđen je ovogodišnjim budžetom a, kako je istakao, Opština Prijepolje može "uzeti i kredit u značajnom iznosu" s obzirom na to da nije zadužena ni jedan dinar.

"U Prijepolju postoji više preduzeća koja su u stečaju i koja ne rade, pa je strategija lokalne vlasti da sama pronalazi investitore koji imaju interes da ovde pokrenu proizvodnju. Da bi dodatno motivisali potencijalne investitore nephodno je da lokalna samouprava obezbedi što više proizvodnih pogona koji su u vlasništvu opštine. Oni bi se izdavali po veoma povoljnim uslovima uz obavezu zapošljavanja novih radnika", rekao je Hodžić.

Javni poziv za prodaju Tekstilnog kombinata "Ljubiša Miodragović" biće, kako je rečeno, raspisan već polovinom ovog meseca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track