U Novom Sadu osvanuli grafiti Vojvodina Republika
Foto: KURIR

Ispisane parole

U Novom Sadu osvanuli grafiti Vojvodina Republika

Srbija -
Crnim sprejom išarani su plakati stranke Treća Srbija, koja se zalaže za ukidanje autonomije Vojvodine. Preko plakata je ispisano veliko slovo V, kao i natpis "Vojvodina Republika"

NOVI SAD - Grafiti "Vojvodina Republika" osvanuli su jutros na više punktova u širem centru Novog Sada.

Crnim sprejom išarani su plakati stranke Treća Srbija, koja se zalaže za ukidanje autonomije Vojvodine. Preko plakata je ispisano veliko slovo V, kao i natpis "Vojvodina Republika".

Pre deset dana u Novom Sadu su bili polepljeni plakati na kojima je pisalo "Vojvodina Republika - Sloboda za Vojvodinu", koje je potpisala Vojvođanska partija. Ti žuto-plavo-zeleni plakati bili su prelepljeni preko plakata stranke Treća Srbija.

Vojvođanska partija oglasila se saopštenjem u kojem je od predsednika Skupštine Srbije zatražila da raspiše vanredne lokalne izbore u Novom Sadu i tako prekine s "političkim silovanjem" Novosađana.

"Stopa kriminaliteta u našem gradu nikada nije bila veća i, što je još gore, u stalnom je porastu. Novim Sadom vladaju slučajni prolaznici kroz politički život našeg grada jer dve od pet vladajućih odborničkih grupa su se "prekomponovale" i postoje osnovane sumnje da su kupovale glasove na prošlogodišnjim izborima", navodi se u saopštenju.

Saopštenje se završava parolom: "Novi Sad - glavni grad Republike Vojvodine".

Vojvođanska partija je članica Četvrte vojvođanske konvencije, koja je u aprilu prošle godine usvojila Deklaraciju "Vojvodina Republika", kojom se promoviše ideja formiranja "Savezne Republike Srbije", koju bi ravnopravno činili Srbija i Vojvodina. Na čelu Vojvođanske partije je Aleksandar Odžić, nekadašnji funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine.

SNS: Separatisti protiv obračuna sa korupcijomNovosadski odbor Srpske napredne stranke ocenio je danas da je u Novom Sadu u toku "podsticanje separatizma" kako bi se u Srbiji zaustavila borba protiv korupcije.

"Podsticanje separatizma pojedinih političkih udruženja i njihovih instruisanih "vojnika" je skandalozno, a namerno stvaranje atmosfere haosa i prouzrokovanje incidenata neće zaustaviti sve oštriju borbu protiv korupcije koju je pokrenuo Aleksandar Vučić", saopštio je taj odbor naprednjaka.

Ta stranka je dodala da neće dozvoliti da nikakvi grafiti, "separatističke strategije, niti demagogija "autonomaških" zagovarača" skrenu pažnju i uspore obračun države sa kriminalom.

"Umesto što se bave isticanjem separatističkih parola, prvaci ovih marginalizovanih grupa bi trebalo da se uključe u borbu SNS protiv korupcije i kriminala i pomognu u razotkrivanju svih aktera ove pošasti koja je zahvatila gotovo sve sfere našeg društva", piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track