Najnovije vesti

Komunalac Radovan na posao dolazi i neradnim danima!

Zahvalan za radno mesto

Komunalac Radovan na posao dolazi i neradnim danima!

Srbija
Skromni mladić objašnjava da njemu nije teško da održava park a kad vikendom nema drugih obaveza, on prošeta do parka makar da pokupi otpatke

KURŠUMLIJA- Verovali ili ne! Iz zahvalnosti što je pre dve godine dobio posao u Komunalnom preduzeću, Radovan Ivanović (27) iz Kuršumlije dolazi na posao i neradnim danima.

On je raspoređen da održava gradski park u kome sada teško može da se nađe i najmanji papirić, a da bi „njegov park“ bio uvek čist, Radovan dolazi na posao i van radnog vremena.

Ivanović potiče iz ekstremno siromašne porodice ali je ipak uspeo da završi srednju školu. Međutim, posao dugo nije mogao da nađe.

-Pet-šest godina sam čekao na posao, bez nade da ću ga ikada dobiti. Ipak Komunalno preduzeće mi je pružilo priliku da radim i živim od svoga rada  Ja sam zahvalan zbog toga i zato se trudim da svojim radom opravdam poverenje koje mi je ukazano-kaže skromno Radovan ne ispuštajući metlu iz ruku.

Skromni mladić objašnjava da njemu nije teško da održava park a kad vikendom nema drugih obaveza, on prošeta do parka makar da pokupi otpatke.-Dolazim i neradnim danima. Nekad ostanem duže a nekad pokupim samo otpatke-kaže Radovan U obližnjim radnjama kažu da boljeg radnika nema u gradu i da je on pravi primer kako treba ceniti posao.-On nikad ne prestaje sa radom. Sakuplja otpatke, briše metlom staze, prazni kante. Kad to završi on obiđe sve lokale oko parka i isprazni korpe sa otpacima. Niko to od njega ne traži,  pa nam je često neprijatno-priča Milija Milenković, vlasnik menjačnice i dodaje da ponekad i ne primeti kad Radovan otvori vrata i isprazni korpu.Iako je po profesiji kuvar, Radovan Ivanović se ne nada da će pronaći posao u struci. Kaže da i ne traži, i da je sasvim zadovoljan poslom koji obavlja.

Direktor: Radovan je vredan radnikDirektor Komunalnog preduzeća Vojimir Čarapić kaže da je Radovan Ivanović veoma marljiv radnik.-On radi u Sektoru javne higijene na održavanju čistoće u gradskom parku i veoma je marljiv radnik. Svoj posao obavlja savesno i sa voljom-kaže Čarapić.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...