Čačanski saobraćajci prekinuli štrajk
Foto: Tanjug

Postignut dogovor

Čačanski saobraćajci prekinuli štrajk

Srbija -
Štrajk saobraćajaca okončan je posle sastanka sa načelnikom Uprave saobraćajne policije MUP-a Dragišom Simićem

ČAČAK - Saobraćajni policajci u Čačku okončali su danas četvorodnevni štrajk glađu nakon sastanka sa načelnikom Uprave saobraćajne policije MUP-a Dragišom Simićem, izjavio je predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Momčilo Vidojević.

On je dodao da je štrajkačima obećano da će hitno biti sproveden disciplinski postupak protiv suspendovanog načelnika saobraćajne policije Dragoslava Krdžića i još četvorice suspendovanih policajaca, kao i da će se preispitati zakonitosti u radu načelnika policije u Čačku Milovana Petrovića.

Sedam saobraćajnih policajaca počelo je štrajk glađu ispred zgrade saobraćajne policije u ponedeljak, zahtevajući da se suspendovani načlenik saobraćajne policije i četvorica njihovih kolega vrate na posao, kao i da načelnik policije Milovan Petrović pod hitno ode u penziju.

Policijska uprava u Čačku osudila je štrajk saobraćajaca kao "nedozvoljen" i suprotan Zakonu o štrajku jer ga nije organizovao reprezentativni sindikat.

Uprava je ocenila da je štrajk "pokušaj grupe radnika da spreče kontorlu zakonitosti rada pojednih policijskih službenika Odeljenja saobrćajne policije", kao i da je protiv Krdžića pokrenut disciplinski postupak zbog povrede službene dužnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track