Na pokrajinskim izborima u tri grada odziv 30 do 40 odsto

Dopunski izbori

Na pokrajinskim izborima u tri grada odziv 30 do 40 odsto

Srbija -
Mediji su javili da je u Srbobranu policija morala da interveniše, zbog dojave da se građanima navodno nudi po 1.500 dinara za glas

APATIN - Prema podacima iz izbornih štabova SNS, SPS i DS odziv građana na današnjim izborima za skupštinu AP Vojvodine u Apatinu, Zrenjaninu i Srbobranu je do 16 časova između 30 i 40 procenata.

Na dopunske pokrajinske izbore u Srbobranu je do 16.30 izašlo 44,28 odsto birača, u Apatinu oko 38,5 odsto, a u Zrenjaninu oko 23 odsto, saopštila je danas Pokrajnska izborna komisija (PIK).

Mediji su javili da je u Srbobranu policija morala da interveniše, zbog dojave da se građanima navodno nudi po 1.500 dinara za glas.

Radio-televizija Vojvodine je javila da su aktivisti jedne stranke izbačeni iz kuće građanina Srbobrana, koji im je oduzeo materijal nakon što su ga nagovarali kako da glasa i prijavio ih policiji. Ukupno 83 biračka mesta u izbornim jedinicama 3 Apatin, 17 Zrenjanin tri, i 49 Srbobran otvorena su jutros na vreme, i na njima može da glasa 78.433 birača.

Pokrajinski poslanici iz tih gradova i opština podneli su ostavke zbog sukoba interesa, pošto su istovremeno obavljali i funkcije predsednika opština. Na izborima u Zrenjaninu ima 10 kandidata, među kojima su predstavnici Srpske napredne stranke (SNS), Demokratske stranke (DS), Liberalno demokratske partije (LDP), Srpske radikalne stranke (SRS), Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Dveri, SPS-PUPS-JS-SDPS, Demokratske stranke Srbije (D S S), Narodne seljačke stranke i jedne grupe građana.

Dopunski izbori u Zrenjaninu održavaju se pošto je gradonačelnik Ivan Bošnjak iz SNS-a podneo ostavku na funkciju pokrajinskog poslanika. Na izborima u Apatinu ukupno je osam kandidata iz SNS-a, SRS-a, DS S-a, SPS-PUPS-JS-SDPS-a, DS-a, Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) i dve grupe građana.

Dopunski izbori u Apatinu održavaju se pošto je predsednik opštine Živorad Smiljanić iz SPS-a podneo ostavku na funkciju pokrajinskog poslanika. Na izborima u Srbobranu takođe je osam kandidata - SRS-a, Srpskog pokreta obnove, SVM-a, LSV-a, SPS-PUPS-JS-SDPS-a, SNS-a, DS S-a i DS-a. Izbori u Srbobranu održavaju se jer je predsednik opštine Zoran Mladenović iz koalicije SPS-PUPS-JS-SDPS podneo ostavku na funkciju pokrajinskog poslanika.

Skupština Vojvodine ima 120 poslanika, od kojih se 60 bira po proporcionalnom, a 60 po dvokružnom većinskom izbornom sistemu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track