Babić: Kakvi maskirani ljudi, DS gubi pa nervozna!
Foto: Kurir

Babić: Kakvi maskirani ljudi, DS gubi pa nervozna!

Srbija -
Nuđena su drva. Čija drva? Drva svih građana Srbije. Svi dokazi predati su nadležnim državnim organima, a na licu mesta je bila i policija, koja je uzela iskaze, kaže funkcioner SNS

BEOGRAD - Funkcioner Srpske napredne stranke Zoran Babić tvrdi da je DS na dopunskim izborima za poslanike u Skupštini Vojvodine održanim u nedelju u Srbobranu, probala da prekroji izbornu volju građana kupovinom glasova, davanjem novca i nuđenjem drva socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Babić je odbacio navode Pokrajinskog odbora DS koji je sinoć saopštio da je "jedan aktivista SNS na biračkom mestu ometao glasanje, a Babić upao sa grupom maskiranih lica u kuću aktiviste DS i vređao Dušana Jovanovića i Miroslava Vasina".

"Ako očekujete da se izvinjavam zbog krivičnih dela koja su juče u Srbobranu činili predstavnici i visoki funkcioneri DS kupujući glasove socijalno urgoženih kategorija ljudi, ja to zaista neću uradtiti. Sa mnom nisu bili nikakvi ljudi u maskirnim uniformama niti maskirani ljudi. To je jednostavno manir DS", rekao je Babić.

On je dodao da su optužbe DS "pokušaj da se samo zamaskira" krivično delo kupovine glasova i to novcem poreskih obveznika iz cele Srbije.

"Nuđena su drva. Čija drva? Drva svih građana Srbije", naglasio je Babić i dodao da su svi dokazi predati nadležnim državnim organima, a na licu mesta je bila i policija, koja je uzela iskaze.

Babić, koji je i poslanik u republičkom parlamentu, i predsednik skupštinskog Administrativnog odbora, ocenio je da je saopštenje DS "zapravo nervoza jer pored svog novca i obećanih drva i svega što su nudili i davali građanima Srbobrana, opet nisu uspeli da prekroje izbornu volju građana".

"Nikakvog vređanja nije bilo, a ukoliko DS smatra da je vređanje ukazivanje na krivično delo koje su vršili njihovi aktivisti, funkcioneri, pokrajinski poslanici i direktori pokrajinskih kancelarija, onda, izvinite, u kojoj državi mi živimo?", upitao je Babić.

On je dodao i da "deluje iritirajuće što su isti oni koji su uništili "Elan" - jedinu privrednu aktivnosti i jedini privredni subjekat u Srbobranu, istim tim opljačkanim novcem, sada došli kod građana nudeći im novac i drva.

SNS je, kako je naveo, ubedljivo pobedila na jučerašnjim izborima u Srbobranu i ta stranka će, kao što radi od formiranja vlade, i u budućnosti raditi na suštinskoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Babić je naveo i da će dalje istrage raditi oni koji za to jedini imaju pravo, a to su nadležni državni organi, kao i da će on uvek, gde god naiđe na kršenje zakona i na krivična dela, na to ukazivati nadležnima.

Pokrajinski odbor DS sinoć je saopštio da izborni dan u Srbobranu nije protekao u miru i fer atmosferi i da je u ranim jutarnjim satima sin predsednika opštine Srbobran napao aktiviste DS na ulici, što je, kako se navodi, prijavljeno policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track