Najnovije vesti

Leskovačka nova vlast vraća stare dugove

Gradonačelnik Leskovca

Leskovačka nova vlast vraća stare dugove

Srbija
Novo lokalno rukovodstvo za 100 dana vlasti vratilo je oko 600 miliona dinara duga koje su napravili prethodnici, naveo je Goran Cvetanović (SNS)

LESKOVAC - Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je da je novo lokalno rukovodstvo za 100 dana vlasti vratilo oko 600 miliona dinara duga i da grad još duguje raznim izvođačima radova, dobavljačima, javnim preduzećima i radnicima.

Cvetanović (SNS) je podsetio da je novo rukovodstvo Leskovca nasledilo dug od dve milijarde dinara i da je u prva tri meseca prioritet bio vraćanje zaostalih potraživanja.

"Zadovoljan sam kako smo radili prvih 100 dana, ali to ne znači da nije moglo i bolje. U ovom periodu uglavnom smo vraćali dugove koje su napravili naši prethodnici i to ćemo nastaviti a nadležni neka ispituju kako je rađeno u poslednjih nekoliko godina i da li je kršen zakon. Mi ćemo raditi uz strogo poštovanje tenderskih postupaka sa kompletnom dokumentacijom i od tog pravila nećemo odustati", izjavio je gradonačelnik Cvetanović.

Najveća dugovanja prema izvođačima ima gradska Direkcija za urbanizam i izgradnju.

Dodatno opterećenje su i isplate po konačnim presudama radnicima gradskih uprava koji su dobili otkaze, kako je rekao Cvetanović, tokom nezakonite racionalizacije.

"Do sada je na posao po sudskim presudama, samo u upravama vraćeno 15 radnika. Njima će grad morati da isplati zbog nezakonite racionalizacije 25 miliona dinara. Prema našoj projekciji, takva racionalizacija će nas koštati još oko 100 miliona dinara", rekao je Cvetanović.

U Leskovcu u gradskim upravama, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač grad zaposleno je 2.389 radnika.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...