AFLATOKSIN: Ukinuto mleko i mlečni proizvodi u NS vrtićima

Do konačne potvrde

AFLATOKSIN: Ukinuto mleko i mlečni proizvodi u NS vrtićima

Srbija -
Deca neće u obrocima dobijati mleko i mlečne proizvode dok se laboratorijski ne utvrdi da li su zdravstveno ispravni

NOVI SAD - U svim vrtićima novosadske Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" danas je ukinuta upotreba mleka i mlečnih proizvoda za ishranu dece.

Prema toj odluci, deca neće u obrocima dobijati mleko i mlečne proizvode dok se laboratorijski ne utvrdi da li su oni zdravstveno ispravni i da ne sadrže povećanu koncentraciju aflatoksina.

Portparolka "Radosnog detinjstva" Ruža Pajantić rekla je za Radio 021 da se za ishranu dece u vrtićima koriste proizvodi Niške mlekare i da je od te mlekare, pored redovnih potvrda o zdravstvenoj ispravnosti, zatražena i potvrda da u proizvodima nije povećano prisustvo aflatoksina.

"Bez obzira na izjave zvaničnika, juče smo se dogovorili da od Instituta za javno zdravlje Vojvodine zatražimo uzorkovanje mleka i mlečnih proizvoda koje koristimo u našoj centralnoj kuhinji", rekla je Pajantić.

Prema njenim rečima, rezultati tih analiza očekuju se za sedam dana, do kada deca neće u obrocima dobijati mleko i mlečne proizvode, kako bi se zaštitila od svih mogućih rizika po zdravlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track