Tigar: Nismo plaćali simulirane poslove

Negiraju optužbe

Tigar: Nismo plaćali simulirane poslove

Srbija -
Tigar" ističe da ima ugovorenih izvoznih poslova za oko 45 miliona evra, a da je vrednost kompanije oko 80 miliona evra, zbog čega je "besmisleno govoriti da je "Tigru" naneta bilo kakva šteta"

BEOGRAD - Kompanija "Tigar" iz Pirota negirala je tvrdnje Višeg tužilaštva iz tog grada da je kroz simulirane autorske ugovore isplaćeno 460 miliona dinara na štetu firme, i ocenila da je tim "neistinitima navodima" bitno narušen ugled preduzeća.

"Neistiniti su navodi tužioca da je kroz simulirane ugovore kompaniji "Tigar" naneta šteta, kao i navodi tužilaštva da je na ime simuliranih autorskih ugovora kompanija isplatila 460 miliona dinara i omogućila sticanje protivpravne imovinske koristi navedenim fizičkim i pravnim licima", piše u reagovanju kompanije "Tigar" na saopštenje tužilaštva.

Više tužilaštvo u Pirotu saopštilo je ranije da je protiv odgovornih lica u kompaniji "Tigar" u toku više krivičnih postupaka pred Višim i Osnovnim sudom zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja i neplaćanja poreza.

Oni se terete da su zaključivali štetne ugovore sa beogradskim preduzećem "Projektinova" i tako oštetili "Tigar" i zavisne kompanije za više od 460 miliona dinara, u periodu od 2003. do 2012. godine.

Kompanija "Tigar" je navela da su oni "prepoznali ljudski potencijal" u svojim redovima i da su za potrebe kapitalne poslovne transformacije vanredno angažovali grupu od oko 80 svojih stručnjaka iz svih oblasti od značaja za poslovanje.

"Rezultat rada tih ljudi je da je u program auto-guma doveden Mišlen kao strateški partner koji je višestruko povećao proizvodnju i izvoz, čime su obezbeđena radna mesta za 2.500 ljudi. Rezultat rada odabranog tima stručnjaka je takođe i pokretanje najveće i najmodernije fabrike gumene obuće na svetu, dve fabrike tehničke gume, sa najsloženijim proizvodnim asortimanom za najrenomiranije svetske kupce, u kojima radi još oko 2.000 ljudi", navodi se u saopštenju.

"Tigar" dodaje da ima ugovorenih izvoznih poslova za oko 45 miliona evra, a da je vrednost kompanije oko 80 miliona evra, zbog čega je "besmisleno govoriti da je "Tigru" naneta bilo kakva šteta".

"Svi ovi rezultati nastali su kroz zajednički rad stručnih timova i svakome ko želi da objektivno i bez zle namere sagleda postignuto, jasno je da se ne radi o nepostojećem radu i simuliranim poslovima", piše u saopštenju u kojem je upozorenje da optužbe mogu dovesti do uništenja kompanije i gubitka više od 2.000 radnih mesta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track