Kuršumlija: Posao i socijalna pomoć za sve ugrožene

Pomoć socijalnim slučajevima

Kuršumlija: Posao i socijalna pomoć za sve ugrožene

Srbija -
Lokalna vlast formirala je stručnu komisiju, koju čine socijalni radnik, lekar i predstavnik opštine, i koja će odlučivati ko može dobiti posao, a kome će biti dodeljena novčana pomoć

KURŠUMLIJA - Opštinsko rukovodstvo u Kuršumliji odlučilo je da zbog velikog pritiska na opštinu da pruži pomoć socijalno ugroženom stanovništvu, svima radno sposobnim obezbedi posao i novčanu zaradu, kazao je predsednik te opštine Radoljub Vidić.

On je rekao da se skoro svakog dana ispred njegove kancelarije stvaraju redovi socijalno ugroženih građana koji traže novčanu pomoć od opštine. U pitanju je veliki broj ljudi, zbog čega je opštinsko rukovodstvo donelo odluku da svima omogući da zarade novac. Lokalna vlast formirala je stručnu komisiju, koju čine socijalni radnik, lekar i predstavnik opštine, i koja će odlučivati ko može dobiti posao, a kome će biti dodeljena novčana pomoć.

"Svima koji nemaju posao, a socijalno su ugroženi, biće omogućeno da zarade novac za život, dok će oni koji nisu radno sposobni, dobiti novčanu pomoć. Morali smo da donesemo ovakvu odluku, jer postoji veliki pritisak na lokalnu upravu za novčanu pomoć, naročito sada u zimskom periodu", kazao je Vidić.

Narodna kuhinja u Kuršumliji ima 900 korisnika dok je broj socijalno ugroženih stanovnika mnogo veći. Oni koji nisu korisnici narodne kuhinje, moći će da rade na uređenju grada u okviru Javno komunalnog preduzeća Toplica. Broj socijalno ugroženih građana Kuršumlije koji će raditi na uređenju grada nije ograničen, a dnevno će moći da zarade do 1000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track