U Kikindi 13, na Crnom Vrhu nula stepeni

RHMZ

U Kikindi 13, na Crnom Vrhu nula stepeni

Srbija -
Umeren sneg padao je na Kopaoniku, a na Crnom Vrhu padala je susnežica

BEOGRAD - U Srbiji je danas najtoplije u Kikindi, gde je u 13 časova izmereno 13 stepeni, a najhladnije na Crnom Vrhu, gde je izmereno nula stepeni, dok je u pojedinim mestima padala kiša. Umeren sneg padao je na Kopaoniku, a na Crnom Vrhu padala je susnežica, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Umerena kiša padala je u Negotinu, Kuršumliji i Leskovcu, a slaba kiša padala je u Loznici, Požegi, Ćupriji, Zaječaru i Vranju.

U Novom Sadu, Zrenjaninu i Banatskom Karlovcu izmereno je 12, a na Paliću, u Sremskoj Mitrovici, Valjevu, Beogradu, Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Velikom Gradištu i Vranju 11 stepeni. U Kraljevu, Nišu i Leskovcu izmereno je 10, Somboru, Kuršumliji i Ćupriji devet, Požegi i Kruševcu osam, a u Negotinu i Zaječaru sedam stepeni. U Loznici i Sjenici izmereno je šest, na Zlatiboru četiri, a na Kopaoniku jedan stepen.

Prema podacima RHMZ, visina snežnog pokrivača na Kopaoniku je iznosila 78, Crnom Vrhu 63, Zlatiboru sedam i u Sjenici jedan centimetar.

U Srbiji će sutra biti oblačno, kišovito i malo hladnije vreme, saopštio je ranije danas RHMZ. Uz pojavu pljuskova, lokalno se očekuju i veće količine padavina, preko 20 litara po kvadratnom metru, a na istoku Srbije i preko 40 litara po kvadratnom metru za 24 sata. U višim planinskim predelima kiša će krajem dana i tokom noći preći u susnežicu i sneg. Vetar će biti slab i umeren, u južnom Banatu povremeno i jak, istočni i jugoistočni. Minimalna temperatura iznosiće od dva do šest, najviša dnevna od pet do 10 stepeni.

I u Beogradu će sutra biti oblačno, kišovito i malo hladnije, moguće su i veće količine padavina, preko 20 litara po kvadratnom metru za 24 sata. Vetar će biti slab i umeren istočni i jugoistočni. Minimalna temperatura iznosiće oko šest, maksimalna oko osam stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana do 5. marta, u sredu biće pretežno oblačno, malo hladniije, mestimicno s kišom, na višim planinama sa snegom, uz postepeno slabljenje, a tokom noći u većini mesta i prestanak padavina.

U četvrtak u većem delu zemlje biće pretežno sunčano i malo toplije, samo još ujutru i pre podne u jugozapadnim i južnim krajevima biće umereno oblačno, ponegde sa slabim padavinama.

U petak ujutru ponegde će biti kratkotrajna magla, a tokom dana pretežno sunčano i toplije.

U subotu biće prolazno naoblačenje i zahlađenje mestimično sa slabom kratkotrajnom kišom i susnežicom, na planinama sa snegom.

Od nedelje do kraja perioda biće suvo, u jutarnjim satima mestimično sa slabim, u nedelju ponegde i umerenim mrazem, a dani će biti uglavnom sunčani, uz postepeni porast temperature koja će u većini mesta biti oko ili malo iznad prosečnih vrednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track