RASIPANJE: Ova staza je plaćena 3,2 miliona dinara!

Bacanje tuđeg novca

RASIPANJE: Ova staza je plaćena 3,2 miliona dinara!

Srbija -
Za 510 kvadrata staze u porti crkve u Nadalju višemilionsku svotu isplatio bivši predsednik opštine Srbobran Branko Gajin. Kvadrat plaćen 56 evra, što je duplo više od tržišne cene

BEOGRAD - Papreno!Postavljenje 510 metara kvadratnih staza behatona u porti crkve u Nadalju bivše rukovodstvo opštine Srbobran s Brankom Gajinom na čelu platilo je 3.277.547,47 dinara firmi SZR „Banis“.- To znači da je svaki kvadrat plaćen 56 evra, što je duplo više od tržišne cene od 25 evra, koliko košta najkvalitetniji kvadrat behatona. Ovo je najgori klizni behaton koji postoji i već se troši jer nema završni sloj. Neprimereno je da se oko verskih objekata stavlja najlošiji behaton - kaže građevinski inženjer Jovan Tutorov, član Opštinskog veća za urbanizam u opštini Srbobran, i dodaje da se behaton stavlja na podlogu od kamena tucanika debljine oko 20 cm, a ne na podlogu od šljunka.

Branko Gajin
Branko Gajin

Predsednik SO Srbobran Željko Bogojević kaže da je veštak revizorske kuće utvrdio da je SZR „Banis“ potpisao ugovor s crkvom za izvođenje ovih radova, dok ugovor s Direkcijom za urbanizam nije pronađen.Zbog ovog posla, kao i zamene 930 kvadratnih metara trotoara u Ulici Miloša Obilića, koji je Opština firmi „Ingenijum projekt“ platila 30 evra po kvadratu, Bogojević je protiv Gajina podneo dve krivične prijave, o čemu je Kurir juče pisao.Inače, kvadrat trotoara, kako kaže Tutorov, košta maksimalno 15 evra. Direktorka Direkcije za urbanizam Srbobrana Nada Nađ nije želela da razgovara s nama na ovu temu, ali je ranije izjavila da su svi navodi krivične prijave tačni. U crkvi u Nadalju nismo nikog zatekli od crkvenog osoblja, ali su nam radnici koji su postavljali fasadu na crkvi rekli da je sveštenik odnedavno u toj crkvi i da nije upoznat sa situacijom.

Gajin: Ja sam sinonim za DSKad smo pozvali Branka Gajina, on nam je rekao da ne može s nama da se sretne jer putuje u Suboticu, ali nam je kratko objasnio o čemu je reč.- Nabavke ne vrše ni predsednik opštine ni direktor Direkcije za urbanizam, već komisija od najmanje tri člana, u skladu sa zakonom o javnim nabavkama. Sve to doživljavam kao deo predizborne kampanje, pošto se u nedelju u Srbobranu, Apatinu i još nekim mestima održava drugi krug pokrajinskih izbora, a ja sam predstavnik Demokratske stranke i sinonim za nju - rekao je Gajin.

Deesovci sklanjali Kurir!Aktivisti DS juče ujutro su kupili ceo tiraž Kurira u Srbobranu, kako niko ne bi mogao da pročita tekst o Branku Gajinu. Za razliku od njih, aktivisti NS su doneli Kurir iz drugih opština i delili ga džabe meštanima. Takođe su stranicu na kojoj je bio pomenuti tekst odštampali i delili ga svima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track