NOVA VAROŠ: Lakše pešacima nego vozačima

NOVA VAROŠ: Lakše pešacima nego vozačima

Srbija -
Podignut bez urbanističkog plana, grad sada pokušava da ispravi, poveže i otvori svoje saobraćajne žile kucavice

NOVA VAROŠ - Novovarošani su odavno svesni da je njihov grad lakše prepešačiti nego se prevesti automobilom, a kako je turistima to već samo oni znaju. Baš kada se snađu u jednosmernim, sačekaju ih slepe ulice, a tamo gde se saobraća u oba smera od parkiranih vozila se teško prolazi. Ipak, od proleća biće eliminisana uska grla u saobraćaju pa bi grad pod Zlatarom konačno mogao da bude prohodniji.

Podignut bez urbanističkog plana, grad sada pokušava da ispravi, poveže i otvori svoje saobraćajne žile kucavice, jer se ovako i do škola i sportske dvorane, strmim ulicama, teško dolazi.

Projekti su urađeni i dvadeset miliona dinara iz opštinske kase biće uloženo u povezivanje slepih ulica i izgradnju jedne poprečne, u centru grada.

Eksproprijacija će biti dodatni trošak, ali se očekuje i pomoć resornog ministarstva. Gradiće se i četiri nova parkinga.

Ovoga leta, ipak, duž tridesetak kilometara svojih ulica, grad će bolje funkcionisati, a planovima rekonstrukcije nisu izostavljeni ni njegovi rubni delovi.

http://www.youtube.com/watch?v=8Ph992Djc8M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track