Mala Japanka igra tenis u Pančevu

Mala Japanka igra tenis u Pančevu

Srbija -
Četrnaestogodišnja Sacuki Takamura iz Tokija vredno trenira, pa je već osvojila tri turnira, a najveći uspeh joj je drugo mesto na prvenstvu Vojvodine za devojčice do 16 godina

PANČEVO - Četrnaestogodišnja Sacuki Takamura iz Tokija, ili kako je ovde zovu Ceci, je tri godine zaredom dolazila u Pančevo na letnji teniski kamp, a onda je poželela da tu ostane i trenira za klub "Dinamo". Za pet meseci, koliko je u Pančevu, već je počela da niže uspehe na turnirima.

Polako uči jezik i dobro joj ide, mada se pomalo stidi da priča srpski. Ona kaže da joj ne nedostaje toliko porodica koliko njen pas i mačka.

U tim se uklopila i vredno trenira, pa je već osvojila tri turnira, a najveći uspeh joj je drugo mesto na prvenstvu Vojvodine za devojčice do 16 godina. Počela je da igra tenis sa pet godina, a na mešavini engleskog i svog srpskog jezika kaže da su joj uzori Marija Šarapova i Novak Đoković.

Prijatelje je stekla u porodici kod koje živi, u klubu i na fitnesu gde trenira, a veliki deo vremena provodi učeći, jer se dopisno školuje.

"Ja sam viđala Cecu kad je ovde dolazila u kamp, a kad je ostala da trenira za nas, počele smo da se družimo. Ona dolazi kod mene, slušamo muziku, zajedno treniramo", kaže Emilija Kojčić, dvanaestogodišnja teniserka "Dinama".

Njeni treneri kažu da je za pet meseci u Pančevu mnogo napredovala i da je posle samo tri turnira već stigla do 30. mesta na rang listi u svojoj kategoriji.

"Ona je trenutno naša najbolje rangirana teniserka do 16 godina, iako nije još napunila ni četrnaest godina. Ove godine planiramo da je "bacimo u vatru" i pustimo je da igra i za seniorsku ekipu. Mnogo nade polažemo na nju", kaže trener Vladimir Zdravković.

Za sada Ceca ne zna koliko će ostati u Pančevu. Planovi će tek uslediti. Jedino ograničenje u karijeri je što ne može da učestvuje na državnim prvenstvima, jer nije državljanka Srbije.

http://www.youtube.com/watch?v=Y-Xhwfu9zyk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track