PLAKATI: Đinđić strani agent, a ne heroj

Pokret Naši u akciji

PLAKATI: Đinđić strani agent, a ne heroj

Srbija -
To je odgovor na skandaloznu kampanju koja se u Srbiji vodi sa ciljem da se dr Zoran Đinđić, u javnosti predstavi kao vizionar i političar kojeg generacije treba da slede", saopštio je taj pokret

NOVI SAD - Pokret "Naši" započeo je akciju lepljenja plakata u Aranđelovcu, Mladenovcu i Novom Sadu pod nazivom "Strani agent, a ne državni heroj", sa likom ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića.

"To je odgovor na skandaloznu kampanju koja se u Srbiji vodi sa ciljem da se dr Zoran Đinđić, u javnosti predstavi kao vizionar i političar kojeg generacije treba da slede", saopštio je taj pokret. SNP "Naši" dodaju da je "Đinđić enciklopedijski primer politike gluposti i promašaja, primer veleizdajnika i američke marionete koja je po klasičnom receptu i sistemima indoktrinacije prevarena, iskorištena i odbačena".

DS za zabranu Pokreta Naši zbog kampanje protiv Đinđića

Demokratska stranka (DS) zatražila je zabranu pokreta SNP Naši jer, kako je navela, sramnom kampanjom protiv DS-a i ubijenog premijera Zorana Đinđića nastavlja svoje aktivnosti mržnje, nasilja, poziva na linč i progon ljudi koji ne odgovaraju merilima tog pokreta.

DS je zatražio hitnu reakciju nadležnih organa, uklanjanje sramnih plakata koje je ta organziacija lepila i sankcionisanje učinilaca.

"Zoran Đinđić je ubijen upravo u atmosferi mržnje kakvu danas pokušava da stvori ova organizacija, koja je u svojoj prošlosti već sastavljala spiskove nepodobnih medija i organizacija, prekidala tribine, izložbe, koncerte i skupove koji joj se nisu dopadali, pretila patroliranjem njihovih trojki ulicama da se ne bi održavali događaji koje su oni smatrali nepodobnima, pretila političkim protivnicima, vređala ih i pozivala na njihov linč", navodi DS u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja