VOZAČI OPREZ: Poledica i sneg na kolovozu

Ne žurite

VOZAČI OPREZ: Poledica i sneg na kolovozu

Srbija -
Putevi Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje treba da voze oprezno i pažljivo

BEOGRAD - Slab do umeren sneg pada na području Kragujevca, Sjenice, Požege, Kraljeva, na Kopaoniku i Zlatiboru, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Na većini puteva saobraćaj je usporen, a zbog niskih jutarnjih temperatura ima poledice.

Na putevima 2. i 3. reda na područjima Vranja, Novog Pazara, Kragujevca, Zrenjanina, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Beograda, Sjenice i Požarevca ima pet centimetara snega na kolovozu.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su oko 30 minuta.

Zbog obilnih padavina došlo je izlivanja pojedinih reka na području Novog Pazara i Sjenice, gde je zabeležen i veliki broj odrona. Najkritičnije je na putu od Kraljeva do Novog Pazara, zatim na deonici Bijanovac - Jošanička Banja, kao i na putevima u regionu Sjenice. U toku je sanacija udarnih rupa i drugih oštećenja na drumovima.

Na autoput E-75 Beograd - Niš izmenjen je saobraćaj zbog otklanjanja odrona na deonici između Niša i Aleksinca, u smeru od Niša ka Beogradu. Za saobraćaj su otvoreni službeni prolazi, a saobraćaj se iz pravca Niša usmerava u brzu traku smera Beograd - Niš, gde se obavlja dvosmerno u dužini od 3,5 kilometara.

U toku je rehabilitacija starog mosta preko Dunava kod Beške na autoputu E-75 Beograd - Novi Sad. Saobraćaj se obavlja dvosmerno preko novog mosta, uz ograničenje brzine. Preko beogradskog mosta Gazela na autoputu E-75/E-70, saobraćaj je u oba smera zabranjen za teretna vozila čija je ukupna nosivost preko 3,5 tone.

Prilazi planinskim turističkim centrima, Kopaoniku, Zlatiboru, Goču i Divčibarama su prohodni, ugaženog snega ima do pet santimetara, obavezna je zimska oprema i proporučuje se oprezna vožnja.

Za šlepere i kamione s prikolicom važi zabrana saobraćaja na prilazu Kopaoniku preko Brzeća.

"Putevi Srbije" savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje treba da voze oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice, pa se apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Zabrana za šlepere i kamione važi na putevima Slatina-Valjevo-Podbukovi, Mali Zvornik-Loznica-Valjevo, Valjevo-Debelo Brdo, Korenite-Krupanj, Jošanička Banja-Kopaonik, Pričević-Pećka-Ljubovija, Krupanj-Gračanica, Valjevo-Povlenska Kosa, Kopaonik-Jaram, Kopaonik-Rudnica, Kraljevo-Goč.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track