Kikinđanin (91): Čitam bez naočara

Kikinđanin (91): Čitam bez naočara

Srbija -
Uprkos svojim godinama, brojnim ranjavanjima, bolestima i operacijama, Nikola Krunić kaže da ga zdravlje sada odlično služi i da veruje da će dočekati da ponovo produžiličnu kartu 2051.

KIKINDA - U ličnoj karti koju je Nikola Krunić (91) iz Kikinde izvadio pre dve godine stoji da ovaj dokument važi do 2051. godine. Nikola kaže da, uprkos svojim godina, veruje da će dočekati da produžii rok važenja svog ličnog dokumenta.

Nikola Krunić rodio se 1. januara 1922. godine u Rumi, kao jedno od desetoro dece oca Mija, Kordunaša, siromašnog nadničara, a kasnije vojnika kraljeve garde. On je danas zdrav i srećan čovek sa brojnim potomstvom i nesvakidašnjim penzionerskim stažom.

Kao partizan sedam puta je odlikovan, a posle rata u Kikindi je završio gimnaziju, a oficirsku školu u Sarajevu. Ima sina i ćerku, četvoro unučadi i osmoro praunučadi. Vojnu penziju uživa pune 63 godine, ali, kaže, da ga život nije mazio. Nikola je kao dete šest meseci bolovao od tifusa, a nakon izlečenja ponovo učio da hoda.

"Dva puta sam pao sa krova, kao i sa drveta vadeći ptičja gnezda. Bio sam dva puta ranjen, operisan i doživeo sam infarkt", kaže Nikola.

Bez obzira na sve Nikolu danas zdravlje odlično služi, čita bez naočara i sa optimizmom očekuje stoti rođendan. Planira da napravi žurku 31. decembra 2021. godine, jer će tada napuniti sto godina.

http://www.youtube.com/watch?v=qQiwroV8UnA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track